Returning talk
Alta Profil Ukraine > Блог > Як відмити сайдинг і як зробити це швидко

Як відмити сайдинг і як зробити це швидко

images cms image 000084572

Всі господарі заміської нерухомості мріють про такі облицювальні матеріали, які не вимагають жодного догляду. Нещодавно здавалося, що такий матеріал знайдено – і це вініловий сайдинг. Однак, навіть за ним потрібен догляд.

Вініловий сайдинг вже кілька десятиліть має великий попит у власників приватних будинків. Пояснюється це досить низькою ціною на даний оздоблювальний матеріал, а також простотою та легкістю монтажу панелей. Крім того, фасад з вінілового сайдинга довговічний та зберігає привабливий зовнішній вигляд протягом тривалого часу. Однак досягти цього можна тільки при регулярному догляді за вініловим сайдингом.

Чому забруднюється сайдинг?

Основних причин кілька:
  1. 1. Ваш будинок знаходиться недалеко від дороги, тому пил та вихлопні гази постійно осідають на поверхню фасаду.
  2. 2. Будова розташована у зоні підвищеної вологості.
  3. 3. Частина стін опинилася на північній стороні або в тіні дерев чи інших будівель. Через відсутність сонячних променів і провітрювання там згодом почне утворюватися пліснява і сайдинг “позеленіє”.

Щоб продовжити термін служби сайдинга та зберегти естетичний вигляд будинку, потрібно щонайменше раз на рік очищати сайдингові панелі від пилу та бруду, а потім обробляти захисними засобами.

Чим відмити вініловий сайдинг?

Спочатку визначимо, чим не можна мити сайдинг.
  • Сайдинг категорично не можна мити засобами, що містять агресивні хімічні речовини (хлор, сильні луги, кислоти). Вони руйнують зовнішній шар сайдингу, він стає пористим. Там накопичується пил, згодом починається поява бактерій – термін життя матеріалу скорочується.

Не можна використовувати для миття сайдингу й розчинники.

При роботі з цим матеріалом не рекомендується використання абразивних засобів для чищення, тому що тверді частинки можуть залишити подряпини на сайдингу, що в результаті зменшить термін його служби.

З цієї причини заборонено використання щіток з жорсткою, особливо металевої, поверхнею.

А тепер перерахуємо найбільш популярні способи, за допомогою яких можна легко відмити сайдинг:
Спосіб 1

Якщо ви регулярно очищаєте фасад будинку і він не сильно забруднений, вам достатньо помити стіни за допомогою поливального шланга. При митті сайдинга струмінь води завжди спрямовуйте зверху донизу. В іншому випадку вода опиниться під панелями, що з часом може призвести до утворення плісняви. Будьте обережні у місцях стиків між панелями.

Використовувати миття високого тиску треба з обережністю, тому що сильний тиск води може призвести до накопичення води у місцях стику панелей та комплектуючих планок. Спочатку на непомітній ділянці відрегулюйте тиск і лише після цього приступайте до роботи.

Спосіб 2

При сильному ступені забруднення однієї води може виявитися недостатньо і доведеться використовувати миючі засоби. Існують спеціальні миючі засоби, призначені для сайдингу. Однак їх можна замінити тим, що є під рукою, наприклад засобом для миття посуду. Розведіть його у теплій воді та за допомогою ганчірки або щітки з нежорсткою щетиною ретельно вимийте стіни. Засоби для посуду можна замінити на слабкий розчин господарського мила. Відмінно відмиває сайдинг засіб для миття автомобілів, розбавлений у слабшій дозі.

Мийте стіни невеликими ділянками. Намочіть брудну частину стіни, потім ретельно вимийте її мильним розчином, після чого змийте розчин великою кількістю води. Слідів мила на сайдингу залишати не можна.

Перед початком роботи вкрийте всі рослини, розташовані поруч із будинком, щоб мильний розчин не пошкодив зелені насадження. Захисту також потребують розетки, вимикачі, світильники тощо. Закрийте всі елементи, які можуть постраждати від води, за допомогою плівки та скотчу.

Спосіб 3

Якщо на сайдингу з’явилася цвіль, її потрібно негайно видалити. У цьому випадку рекомендуємо такий склад: у відрі води розчиніть по одній склянці будь-якого прального порошку, кисневого відбілювача та миючого засобу для посуду. Цей розчин нанесіть на мокру ділянку стіни за допомогою губки, потріть і змийте.

Для профілактики утворення цвілевого грибка вимитий сайдинг обробіть розчином оцту та води (на 3 частини оцту візьміть 7 частин води).

За сайдингом, як і за будь-яким іншим облицювальним матеріалом, потрібен догляд. Тільки в цьому випадку він служитиме вам багато років.

картинка перехода