Returning talk
Alta Profil Ukraine > Блог > (Русский) Поради, як зберегти тепло в Вашому домі

(Русский) Поради, як зберегти тепло в Вашому домі

393760347 892141756245752 6733624538390514503 n

Sorry, this entry is only available in Russian and Ukrainian.

Значні втрати тепла в будинках-це завжди марна трата енергії та грошей. У цій статті ми розглянемо прості способи,які допоможуть запобігти тепловтратам і заощадити гроші.

Що таке тепловтрати в будинку?

Тепловтрати-це кількість тепла, яку будівля втрачає за одиницю часу. Чим більша різниця температур всередині та зовні будинку, тим вищим буде цей показник. Неможливо побудувати будинок з нульовими тепловтратами. Однак важливо докласти зусиль для мінімізації тепловтрат ще на етапі проектування, щоб зменшити майбутні витрати.

Практичні поради щодо зменшення тепловтрат в існуючих будівлях

Якщо будинок вжез будований, тепловтрати можна зменшити шляхом

1.утеплення фасаду будинку або квартири.

Використовуйте пінопласт, мінеральну вату, пінополіуретан або напиляєму ізоляцію для утеплення стін. Це запобігає проникненню холоду крізь стіни будівлі. Зазвичай, утеплювачем покривають зовнішні стіни. Але бувають і винятки. Внутрішні стіни утеплюють, якщо, наприклад, міська влада забороняє змінювати фасад, якщо є деформаційні шви між будівлями, або якщо за стінами розташовані ліфтові шахти чи інші неопалювані приміщення. Якщо утеплюєте зовіншні стіни приватного будинку- обов’язково треба закрити утеплювач від зовнішнього впливу. Найкращий вариант – використати вініловий сайдинг.

2.утеплення підлоги

Ця порада особливо важлива на перших поверхах приватних будинків і багатоквартирних будинків. Для бетонної підлоги слід зробити стяжку з пінополістиролбетону або використовувати ізоляційні плити. Для дерев’яних підлог зробіть суху стяжку з пінопласту та гіпсокартону.

3.ізоляція даху

Оскільки нагріте в приміщенні повітря піднімається вгору, втрати тепла з даху можуть становити до 11%, якщо дах не ізольований. Для утеплення даху використовують мінеральну вату, пінополістирол та пінополіуретан.

4.встановити склопакети або замінити ущільнювачі та фурнітуру на старих вікнах і дверях.

Ущільнення вікон та дверей може зменшити втрати тепла до 25%. Для дерев’яних вікон можна використовувати самоклейну ізоляцію або клейку стрічку. Для зменшення тепловтрат слід також ущільнити щілини у вхідних дверях або додатково встановити другі двері.

5.використовуйте теплу підлогу як основне або додаткове опалення

Тепла підлога рівномірно прогріває повітря в приміщенні, невисушуючи його, оскільки елементи не перегріваються і повітря не контактує з ними безпосередньо. Тепло зберігається в приміщенні досить довго, що дозволяє оптимізувати витрати на опалення.

Обираючи теплу підлогу, зверніть увагу на гарантійний термін експлуатації.

Для максимальної економії встановіть програмований терморегулятор або Wi-Fi терморегулятор для теплої підлоги.

6.використовуйте природнє освітлення.

Вдень рекомендується відкривати штори та уникати затінювання вікон. Втой же час, на ніч закривайте вікна шторами, щоб зберегти тепло в середині. При цьому важливо не закривати шторами радіатори, щоб уникнути поганої провідності тепла від радіаторів.

7.використовуйте тепловідбивачі

Встановлення фольгованих тепловідбивачів на задній панелі радіаторів дозволить відбивати тепло назад у кімнату, а не витрачати його на нагрівання стін. Важливо, щоб перед радіатором не було меблів.

8.правильна вентиляція

Провітрюйте кімнату кілька разів на день по 15 хвилин, а не 1 раз протягом години.

Якщо дотримуватися простих рекомендацій, наведених у цій статті, можна значно зменшити споживання енергії на опалення. Однак, якщо проблема не зникла, варто провести тепловізійну зйомку за допомогою фахівця. Так ви зможете точно визначити причину тепловтрат і вжити заходів для її усунення. Пам’ятайте, що правильне використання енергоефективних систем та матеріалів не тільки заощадить ваші гроші на рахунках за комунальні послуги, але й зменшить негативний вплив на навколишнє середовище.

картинка перехода