Зворотний дзвінок
Альта-Профiль > Блог > Облагородження старого будинку сучасними матеріалами

Облагородження старого будинку сучасними матеріалами

4 1

Облагородження старого будинку сучасними матеріалами

Розглянемо причини руйнування фундаменту будинків та методи їх відновлення. Причини появи перекосу отворів, тріщин і навіть руйнування фундаменту можуть бути різними: помилки в проектуванні, порушення технології будівельних робіт, зовнішній вплив, проблемні грунти. У будь-якому випадку його потрібно терміново зміцнювати. Власнику будинку, який сам його зводив та знає всі особливості, легко розібратися в першопричині. Але, в будь-якому випадку, можна звернутися до фахівців, які допоможуть зміцнити фундамент.

причины разрушения фундамента

Для початку потрібно оцінити зміни у стані фундаменту. Щоб перевірити появу тріщин у стінах та їх зміщення (в першу чергу, це відноситься до цегляних будинків), на тріщини, що з’явилися, наклеюють «маячки» з паперу. Спостерігаючи за цими «маячками» Ви побачите, що насправді відбувається. Порвався папір – процес руйнування продовжується і терміново треба
проводити роботи з укріплення. Якщо «маячки» не розірвалися протягом тривалого часу, безпосередньої загрози немає, фундамент більше не руйнується і можна обмежитися закладанням тріщин цементним розчином.

Причини утворення деформації у стіні

Перед початком роботи варто розібратися, чому у стіні може бути тріщина.

Відбувається це через:
• особливості грунту;
• неякісний фундамент;
• погано виконана кладка.

Місцевість, на як стоїть цегляний будинок, має велике значення. Якщо грунт м’який, а фундамент залитий не надто глибоко, цегляна конструкція довго не вистоїть. Це стосується і неправильної кладки цегли. Стіна відійшла, якщо під час будівництва цегляна кладка не фіксувалася до будинку за допомогою металевої сітки, або не витримувалася горизонтальність.

Як зміцнити фундамент старого будинку своїми руками?

1. Зміцнення фундаменту.

Проходить час, і фундамент будівлі починає повільно руйнуватись. З цією проблемою стикається практично кожен власник котеджу чи будинку. Як зміцнити такий фундамент, як підвищити його надійність?
Зміцнення фундаменту приватного будинку своїми руками можна виконати кількома способами. Але перш ніж цим зайнятися, необхідно з’ясувати причину руйнування старого фундаменту та вибрати методику, яка частково посилює основу під будинком.

СДЕЛАТЬ ДРЕНАЖНУЮ ЗАЩИТУ

1.1. ЗРОБИТИ ДРЕНАЖНИЙ ЗАХИСТ

Для цього потрібно вирити довкола будинку кільцеву траншею з глибиною до рівня, де на вашій ділянці з’являються ґрунтові води. Траншею з’єднати ровом із дренажним колодязем. Криниця, споруджена з кілець, бажано розташувати за межами вашої ділянки. Вистелити дно геотекстилем, залишивши вільний кінець. Геотекстиль повинен мати проникність лише в один бік. Відсипати шар щебеню, покласти на цей шар дренажну трубу. З’єднати дренажний колодязь магістральною трубою з дренажною трубою, покладеною в траншею. Задати звичайний сантехнічний ухил: 10 мм на 2000 мм труби. Засипати трубу ще одним шаром щебеню та закрити цю конструкцію вільним кінцем геотекстилю. Зверху відсипати траншею дренажною сумішшю. Дренаж відведе надлишок вологи з ділянки, що зменшить деформацію. Як результат, знизиться тиск грунту та зменшиться негативний вплив зайвої вологи.

кольцевая траншея

У більшості випадків зміцнення фундаменту старого будинку, йдеться про цегляний будинок або дерев’яний будинок, виконати самостійно може будь-який власник будинку. Потрібно дотримуватись певних правил і намагатися виконати цю роботу комплексно, щоб усунути всі можливі причини появи подібних проблем у майбутньому.
• Усунення тріщин у цегляній кладці відбувається за допомогою укладання нової цеглини на очищену частину стіни. Багато хто запитує: «Як зміцнити стіни цегляного будинку, щоб надалі історія не повторилася?». Досить у процесі виконання нової кладки включати арматуру, металеві куточки чи лінії. Крім того, кладка має закінчитися замком.
• Реставруючи вузли цегляного будинку, потрібно використовувати смуги сталі. Подібні накладки кріпляться болтами або іншими елементами для надання міцності та надійності конструкції.
• Якщо цегляна стіна тріснула, а вибірку цегли здійснити неможливо, то пошкоджену ділянку потрібно заповнити сумішшю щебеню та цементного розчину. Відступивши від краю тріщини 20-30 см, виконується кріплення “Т”-подібного анкера, після чого щілина зв’язується смугою металу.
• Як зміцнити стіну з цегли, якщо глибина щілини досить велика? Дуже просто. По всій довжині тріщини потрібно просвердлити відверстия, крок між якими може варіювати в межах 20-25 см. У отримані дірки вставляється труба, за допомогою якої відвір заповнюється розчином цементу. Для цього використовують насадки на трубу, які максимально підходять для заливання отворів різного діаметру.
• Зміцнення тріщин у цегляній кладці також можна здійснити та застосовуючи монтажну піну. Після повного застигання піни надлишки зрізаються, а поверхня обробляється цементним розчином.

вертикальные трещины

І вертикальні та горизонтальні тріщини у цегляній кладці, які пройшли наскрізь, усуваються у разі проведення комплексу робіт із відновлення. Після того, як вдалося зміцнити цегляну стіну зовні, можна розпочинати ремонтні заходи всередині будівлі.
• Ділянка стіни, де є щілини, ретельно очищається від забруднень і штукатурки. Тріщина максимально зволожується усередині.
• Перед тим, як зміцнити стару цегляну стіну всередині, слід щілини заповнити розчином з дрібного щебеню і цементу.

Облицювання фасаду будинку сайдингом

Після того, як фундамент будинку відновлений і всі щілини в стінах замуровано, варто приступити до зовнішнього оздоблення фасаду будівлі. Насамперед, це робиться не просто для краси, а для надійного захисту будинку від вітру та негоди.
Оформлення сайдингом власного будинку, процес цікавий та творчий.

Важливо! Сайдинг від “Альта-Профіль Україна” може прослужити понад 50 років. Підготувати та утеплити стіни на тривалий термін, значить виключити умови для їх руйнування, старіння та псування. Тому підготовка стін, прокладання додаткового шару утеплювача – важливий етап.

Як зробити довговічну та міцну обшивку каркасного будинку за допомогою сайдингу?

Обшивка цегляного будинку сайдингом – найпопулярніший варіант оздоблення фасаду. Це міцний, довговічний матеріал, який не вимагає складного догляду і не схильний до негативного впливу зовнішніх факторів. Сайдинг використовується для обробки будинків з дерева, цегли та інших матеріалів.
Монтаж конструкції можна проводити практично в будь-яку пору року. У таких будівлях буде тепло взимку та прохолодно влітку.

Преимущества  отделки фасада сайдингом

Переваги оздоблення фасаду сайдингом

Одним з пріоритетів облицювання фасаду будинку сайдингом є можливість зробити його своїми руками. Процес не займе багато часу та сил. Підготовка стін включає вирівнювання, закладання тріщин, ям, сколів, шпаклівка. У процесі підготовки також видаляється все зайве: світильники, цвяхи, лиштви та інше. Тільки після цього можна приступати до монтажу каркасу.
За допомогою облицювання фасаду сайдингом Ваш будинок виглядатиме як новий! А також зробить його привабливим та сучасним, освіжить зовнішній вигляд.

Переваги сайдингу:

• Невелика вага панелей, що знижує навантаження на фундамент;
• Довговічність (до 30-50 років);
• Великий вибір варіантів кольорів панелей;
• Екологічність;
• Захист стін від зовнішніх негативних факторів;
• Додаткова звукоізоляція;
• Простота догляду, достатньо змивати бруд з сайдингу водою із садового шланга;
• Доступна ціна.

Крім всіх переваг сайдингу, панелі виконують не тільки декоративну функцію, вони служать додатковим захистом утеплювача і при правильному встановленні термін експлуатації продовжується до 50 років.

Висновок

Як облицювальний матеріал сайдинг використовують при обробці:

1. Котеджів та заміських будинків;
2. Дачних будиночків, терас та мансард;
3. Балконів та лоджій;
4. Торгових павільйонів та промислових об’єктів.

Затребуваність цих видів матеріалів обумовлена наступними перевагами:

1. Стійкість до зовнішнього впливу: сонячні промені, перепади температур, лужного та кислотного впливу.
2. Стійкість до появи подряпин та ушкоджень.
3. Не розшаровується та не розтріскується.
4. Стійкість до корозії та гниття.
5. Екологічність та термостійкість.
6. Простий монтаж та догляд.
7. Тривалий термін служби.

Сайдинг від «Альта-Профіль Україна» має Сертифікат якості та інші підтверджуючі документи. Упаковка сайдинга супроводжується максимально зрозумілою та докладною схемою-інструкцією, яка полегшує самостійні монтажні роботи. Він добре виконує функції зовнішнього захисту утеплювача.

картинка перехода