Зворотний дзвінок
Альта-Профiль > Блог > Екологічність матеріалу сайдингу та фасадних панелей

Екологічність матеріалу сайдингу та фасадних панелей

6

Панелі ПВХ – екологічність матеріалу

Вініловий та акриловий сайдинг виготовляється з полівінілхлориду (ПВХ). Цей полімер повністю безпечний і набув широкого застосування в медицині. З ПВХ виготовляється чимало трубок та іншого медичного приладдя.
Єдиний недолік ПВХ у тому, що нагріваючись до +150 градусів, він починає виділяти шкідливий для людини хлористий водень та окис вуглецю. Враховуючи те, що навіть у найспекотнішій країні світу немає таких температур, максимум 80-90 градусів, це означає, що у повсякденному житті він безпечний для людини та навколишнього середовища та не виділяє токсичних речовин.
Для того щоб шкідливі речовини у вініловому сайдингу не виділялися навіть у разі займання, до складу сайдингу вводять спеціальні адитиви, які зменшують димоутворення.
Безпека панелей виробника «Альта-Профіль Україна» підтверджена відповідними сертифікатами: Сертифікатом якості, Сертифікатом пожежної безпеки та Сертифікатами акредитованих державних лабораторій.

Сертификат 1
Скртификат 2

 

Чому сайдинг від «Альта-Профіль Україна» екологічний та безпечний?

  1. Вініловий сайдинг та фасадні панелі «Альта-Профіль Україна» виготовляються на сучасному обладнанні від світових лідерів екструзійної промисловості, враховуючи турботу про довкілля, здоров’я та безпеку наших клієнтів;
  2. Продукція підтверджена основними сертифікатами якості;
  3. Якість сайдингу відповідає міжнародним стандартам ASTM. Це підтверджує і екологічність вінілового сайдингу “Альта-Профіль Україна”;
  4. Контроль якості кольорів та постійне тестування продукції;
  5. Неодмінною складовою технологічного процесу виробництва «Альта-Профіль Україна» є високий рівень та організація безвідходної переробки сировини;
  6. При виробництві сайдингу враховується збереження екології, оскільки зовнішній вигляд панелей виглядає «під дерево», але ліс при цьому збережений;
  7. Сайдинг та фасадні панелі «Альта-Профіль Україна» виготовляються з якісної первинної сировини та підлягають вторинній переробці.
  8. Виробничий процес налагоджений таким чином, щоб мінімізувати шкоду екосистемі нашої планети;
  9. Для виготовлення високоякісної продукції було впроваджено комп’ютерний контроль на всіх етапах виробництва, починаючи від перевірки сировини до тестування готової продукції. Завдяки цьому отримуємо високу якість та екологічну безпеку.

`

Виниловый сайдинг и фасадные панели

Сайдинг з ПВХ зовні дуже схожий на натуральне дерево, але має покращені експлуатаційні характеристики.

Завдяки сайдингу ми можемо:

Спростити процес експлуатації фасаду. За дерев’яним фасадом потрібен регулярний догляд, який полягає у обробці захисними засобами. За ПВХ-панелями такий ретельний догляд не потрібен: він не вбирає вологу, стійкий до плісняви та грибка, не підтримує горіння.
Захистити довкілля. На сьогоднішній день дуже важливо підтримувати екологію планети та зберігати ліси у первозданному вигляді. Вибираючи дерев’яний фасад будинку, ми повинні замислитись, скільки дерев постраждає для його виготовлення. Сайдинг з ПВХ можна завжди віддати на переробку, і це буде більш ефективне та правильне рішення, та допоможе екології нашої планети.

Экологичность сайдинга

 

Екологічність сайдингу

Сайдинг — це сучасний та практичний матеріал, який візуально виглядає «під дерево».
У цій таблиці Ви можете порівняти такі параметри, як: екологічність, вологостійкість, пожежну безпеку, стійкість до УФ-променів та інші характеристики для деревини та сайдингу з ПВХ.

Галузь застосування Облицювання з дерева Сайдинг з ПВХ
Сфера використання Внутрішнє та зовнішнє облицювання Тільки зовнішнє облицювання
Стійкість до УФ-променів Залежить від фарби, якою забарвлений фасад. Вініловий та акриловий сайдинг зберігають насичений колір при температурах до +50 С
Экологічність Деревина – натуральний та екологічний матеріал. Але для дерев’яного облицювання використовуються фарби, лаки та інші хімічні суміші, які не завжди безпечні для людини. Особливо під час займання. ПВХ не виділяє у повітря шкідливих речовин, навіть якщо перебуває під впливом високих температур. Так як сайдинг використовується для зовнішнього облицювання, під час пожежі він не становить небезпеки для людей.
Стійкість до перепадів температур Від різких перепадів температур у деревині утворюються мікротріщини. Стійкий до різких перепадів температур
Вологостійкість Деревина вбирає вологу, з часом може прогнити. У зв’язку з цим вона вимагає спеціального догляду та захисту. Сайдинг з ПВХ не вбирає вологу. Не утворює цвіль та грибок.
Пожежна безпека Фасад з дерева схильний до горіння. Сайдинг не підтримує горіння. Він самостійно згасає, навіть під впливом джерела відкритого вогню.
Зручність експлуатації Регулярно (раз на 1-2 роки) деревину потрібно обробляти захисними складами – антисептиками та антипіренами. Іноді фасад можна мити водою зі шланга. Додатковий догляд сайдингу не потрібний.
Простота монтажу Існують різні методи монтажу дерев’яних панелей. Враховуючи те, що дерево має певну вагу, монтаж повинен здійснюватися кількома людьми. Монтується на спеціальний каркас-решетку. З роботою може впоратися одна людина.
Термін служби Залежить від вибраної деревини. Від 10 до 50 років. Від 25 років та більше.
Экологичность фасадных панелей

 

Екологічність фасадних панелей

Фасадні панелі виготовляють із поліпропілену (РР). Він займає лідируючі позиції серед полімерів за обсягами споживання у світі, поряд із поліетиленом та ПВХ.
З поліпропілену виготовляють посуд, пакувальні матеріали, тару, медичні товари, дитячі товари та іграшки. Він легко піддається стерилізації, стійкий до бактерій, використовується за температури до +120 градусів. Це говорить про те, що якщо облицювання будинку складається з фасадних панелей, вони абсолютно безпечні для людини і в спекотних регіонах.

Экологичность фасадных панелей 2

Іноді фасадні панелі вибирають, коли не вдається зробити кам’яний або цегляний фасад.
З точки зору екології фасадні панелі, камінь або цегла однаково безпечні у використанні для людини та навколишнього середовища. Але технологія виробництва фасадних панелей екологічно чистіша, і не завдає шкоди екосистемі планети.

Экологичность фасадных панелей 3

 

Переробка та утилізація сайдингу та фасадних панелей

 

Важливо!!! На відміну від натурального каменю, цегли та деревини, сайдинг та фасадні панелі підлягають вторинній переробці. Відновлений ПВХ використовується для виробництва вуличних меблів, огорож, садових шлангів, каналізаційних труб та інших інструментів.
Поліпропілен, з якого виготовлені фасадні панелі, може бути повністю перероблений до 4 разів. З вторинної сировини виробляють мітли, щітки, корпуси автомобільних акумуляторів, кабелі батареї та багато іншого.
Переробляючи панелі, ми не тільки захищаємо наше довкілля, але й можемо частково повернути витрачені на облицювання гроші. Щоб здати панелі, потрібно звернутися до точки збирання вторинної сировини у вашому регіоні.

 

Позаботьтесь об экологии планеты уже сейчас

Подбайте про екологію планети вже зараз! Фасад з дерева не вартий того, щоб знищувати ліси через «швидкісні забаганки».

картинка перехода