Зворотний дзвінок
Альта-Профiль > Блог > Як вибрати утеплювач під сайдинг

Як вибрати утеплювач під сайдинг

Утеплитель для фасада

Підготовчі і монтажні роботи з утеплювачем

Сайдинг є лише частиною вентильованого фасаду, який кріпиться на спеціальну обрешітку з металу або дерева, утворюючи таким чином повітряний простір між панеллю і стіною будівлі. Часто вентфасад використовують, коли хочуть утеплити зовнішні стіни будівлі.
Слід зазначити, що на ринку будівельних матеріалів існує величезна кількість утеплювачів з різних матеріалів і різних виробників. При цьому часто виникає питання, а який з цих утеплювачів можна встановити під сайдинг? Насправді можна встановити будь-який. Тут велику роль відіграє обрешітка, яку ви будете використовувати. Так, якщо ви використовуєте дерев’яну обрешітку, то для товщина утеплювача може бути обмежена товщиною самого бруска. Тому для утеплювача товщиною 10 см знадобиться додатковий брусок. Сам же утеплювач буде встановлюватися між дерев’яними брусками. Щоб спростити монтаж і зменшити кількість обрізків утеплювача, заздалегідь потрібно дізнатися його розміри, щоб можна було правильно підігнати відстані між брусками.
Інакше справа йде з металевою обрешіткою. Відстані між профілем і стіною можна регулювати, переміщаючи сам профіль на прямому підвісі. З монтажем справи йдуть також простіше: досить прикріпити підвіси, на них наколоти утеплювач (прорізавши спеціальні отвори), після встановити профіль. Щоб конструкція була міцна, потрібно звернути увагу на якість металу. Для більш щільного утеплювача знадобляться більш товсті підвіси. Додатково утеплювач потрібно прикріпити дюбелями у вигляді грибків.

Який утеплювач можна використовувати під сайдинг?

обрешетка под сайдинг
Одними з найбільш популярних утеплювачів є мінеральна вата, пінополістирол і пінопласт. Розглянемо характеристики кожного матеріалу.

Пінопласт

Пінопласт – це простий і зручний в монтажі матеріал, недорогий, легко ріжеться і стикується при монтажі. З мінусів даного матеріалу слід назвати нетривалий термін служби (не більше 15 років) і низьку паропроникність, що створює ефект “термоса”. Щоб вирішити останню проблему, яка може привести до надлишку вологи в будинку, потрібно регулярно провітрювати приміщення або механічним чином створювати повітрообмін в будинку. А це додаткові витрати на вентиляцію.

Екструдований пінополістирол

Пінополістирол – утеплювач, які має досить високу щільність, низьку теплопровідність і високий рівень водопоглинання. Головним недоліком є ​​горючість. В принципі, основним завданням даного матеріалу є утеплення і створення теплоізоляції під теплі підлоги або для облицювання цоколя.

Мінеральна вата

Мінвата – утеплювач, з низьким рівнем теплопровідності і високим рівнем водопоглинання, аж до 70%. Даний матеріал буває різної щільності, а також зустрічається в рулонах і в плитах. Для облицювання найкраще використовувати плити, їх легше кріпити, а також простіше різати. Найбільш універсальний розмір – 1 м х 0,5 м.

Про що не варто забувати при утепленні під сайдинг

Для того щоб отримати максимальний ефект від утеплювача, потрібно якісно підготувати фасад для монтажу, щоб утеплювач якомога щільніше до стіни. Також, не варто забувати про вітробар’єр, який слід кріпити поверх утеплювача внахлест. Дана мембрана не пропускає пар і вологу зовні, але при цьому випускає пар з внутрішньої сторони. Таким чином утеплювач залишається сухим.

Підібрати та придбати: