Зворотний дзвінок
Альта-Профiль > Блог > Нове життя старого будинку. Креативна реконструкція.

Нове життя старого будинку. Креативна реконструкція.

rekonstruktsiyafasadov

Ви провели капітальні роботи і реставрацію конструкцій всередині приміщення та плавно підійшли до питання: «Як красиво облагородити старий будинок зовні?» Фасад втратив привабливість, а облицювання в деяких частинах відвалилося? Ми допоможемо Вам знайти відповіді на всі ці питання. Зовнішнє оздоблення – важливий етап в реставрації старого будинку. Споруда нового будинку забирає багато сил, часу та грошових ресурсів. А старий будинок можна відреставрувати так, що в результаті його не відрізниш від новобудови! Реставрація дозволить не тільки надати презентабельний вигляд будинку, але й захистить житло від несприятливих природних умов.
 
Що Ви отримаєте в результаті? Замість застарілого, зовні нічим не привабливого будинку, у Вас на ділянці з’явиться сучасна будівля.
 
Швидко та без зайвих витрат!
 
Розглянемо реконструкцію дерев’яного та цегляного будинку.

Реконструкція дерев’яного будинку

Реставрація дерев’яного будинку займає трохи більше часу, ніж цегляного. Щоб дати нове життя старій будівлі, не завжди потрібно зносити його і заново будувати нову. Старий будинок переносить Вас спогадами в дитинство, а «пам’ять», як кажуть, завжди дорога.
 
Для початку, потрібно провести аналіз технічного стану будинку. А саме:

  • Надійність несучих конструкцій та можлива необхідність їх заміни;
  • Стан стін, підлоги, покрівлі та кроквяної системи;
  • Стан інженерних комунікацій

Найчастіше такі будинки добре піддаються реставрації і служать його власнику ще багато років.

Фундамент

Просідання грунту, морози, грунтові води можуть завдати «удари» по вашому фундаменту – залишити на ньому сколи та тріщини. В такому випадку, фундамент буде потребувати можливої реконструкції. При огляді будинку потрібно виявити необхідність заміни фундаменту (частково або повністю) або його зміцнення. Для цього потрібно буде усунути тріщини і посилити цокольну частину. Можливо буде потрібно вирівняти ділянку, в іншому випадку це може призвести до обвалення будинку. Ремонт фундаменту дерев’яного будинку полягає в підйомі конструкції та заливці/ установці нового фундаменту.
 
Для підняття можна використовувати ручні домкрати або найняти фахівців. Також варто перевірити бруси нижнього ряду, в разі непридатності -замінити.
 
до и после реставрации фасада

Стіни

Стіни будинку, в районі вікон або покрівлі, яка протікає також можуть бути прогнилі. Щоб провести діагностику згнилої зсередини деревини використовують метод простукування. Згнила деревина видає глухі звуки. У цьому випадку використовують шило. Визначають це так: здорову деревину проткнути не вдасться, а гнила – легко піддається входженню шила. Якщо знадобиться замінити частину стіни, необхідно буде вирізати всю гниль по шматках до живого дерева, вставити нові елементи, обробити та просочити деревину антисептиком і антипіреном, а також загерметизувати всі щілини. При реставрації стін, заміни найчастіше потребують елементи, розташовані навколо вікон. Рекомендуємо приміщення всередині утеплити.
 
Якщо є що облицювати, та стіни здатні витримати навісну конструкцію, тоді фасадні роботи можна виконувати. Після підготовчих робіт, а саме: демонтажу, обробки антисептиком і закладення тріщин, монтується обране покриття. Зовнішнє оздоблення – завершальний штрих в реставрації старого дерев’яного будинку.

Матеріали

Для дерев’яної основи підходять практично всі види конструкцій. А саме:

  1. Фарба. Не зовсім вірне рішення, так як за короткий час, вона втратить свої властивості і зовнішній вигляд залишиться колишнім.
  2. Навісні вентильовані фасадні системи. Гарний варіант – з легких матеріалів, таких як: нержавіюча сталь, алюмінієвий композит. Більш важкі матеріали (керамограніт, фіброцементні панелі) в цьому випадку не підійдуть.
  3. Сайдинг (під навісний вентильований фасад). Одне з оптимальних рішень. Він додасть особливий шарм Вашому будинку і підкреслить його особливість.
  4. Штукатурка підходить не для всіх дерев’яних будинків.

Крім всіх цих робіт, потрібно частково або повністю замінити комунікації (труби, електропроводку) та встановити водостічну систему.
 
Стіни старого будинку можна оновити, використовуючи сайдинг для зовнішніх робіт від «Альта-Профіль Україна». Фасад старого будинку очищують від непотрібних кріпильних елементів і за допомогою рівня перевіряють вертикальність стін. Якщо є похибки, вони усуваються шляхом монтажу вертикальних профілів обрешітки при установці сайдинга.
 
Оздоблення сайдингом включає наступні етапи:

  • Установка обрешітки та теплоизоляції будинку;
  • Монтаж комплектуючих планок, укосів, кутів;
  • Установка сайдінгових панелей.

установка фасада
 
Тепер Ваш старий будинок буде виглядати як новий!!!
 
дом после реновации
 
А можливо це буде так
 
пример реновации дома

Сайдинг BlockHouse

Сайдингові панелі «Блок-хаус» є популярними серед облицювальних матеріалів. Для виготовлення цих панелей, використовується тільки високоякісна сировина. Це матеріал, який має оригінальну форму і незвичайне тиснення, його структура імітує дерево. На відміну від оригінального бруса, йому не страшні комахи, цвіль і розтріскування. При використанні даного матеріалу, будинок візуально здається виконаним з цілісних колод, при цьому його вартість виходить в рази дешевше. Не потребує ретельного догляду і завжди буде радувати око своїм зовнішнім виглядом. Такий вид сайдингових панелей відмінно вписується в заміську архітектуру, його легко можна поєднувати з іншими оздоблювальними матеріалами, як натуральними, так і вініловими.
 
реновация дома виниловым блокхаусом

Реконструкція цегляного будинку

Якщо дерев’яний будинок ще можна знести без особливих зусиль, то цегляний побудувати заново досить трудомісткий процес. Тому набагато легше зробити його реконструкцію. Перше, на що звертають увагу при реконструкції старого цегляного будинку це фундамент, стіни та покрівля. На цьому етапі визначають, чи потрібен будівлі капітальний ремонт перед проведенням фасадних відновлювальних робіт. Наступний етап – виправлення виявлених недоліків. При необхідності проводиться очищення і обробка антисептиком поверхонь, закладення тріщин, грунтування. Вибір майбутнього фасадного матеріалу залежить від виду робіт та самої будівлі.

Фундамент

Конструкція з цегли набагато важче конструкції з дерева, тому фундамент повинен бути міцним! Існує 2 способи ремонту фундаменту:

  1. Насичення грунту цементом для зупинки просідання. Проводиться точково в місці виявлення тріщин.
  2. Залізобетонне кільце. Навколо фундаменту викопується траншея, а в самому фундаменті готуються отвори для вбивання арматури. Потім споруджується арматурний пояс та заливається. Така конструкція зміцнює старий фундамент і всю будівлю від просідання та інших негативних наслідків.

фундамент треснул

Стіни

Цегляна стіна вважається міцніше дерев’яної, але це не завжди так. Неякісна цегла або неправильний розчин може розсипатися від будь-якого механічного впливу і тут не допоможе жоден облицювальний матеріал. Якщо експертиза довела міцність основи, то можна приступати до подальших робіт: очищення, грунтування, ремонту тріщин та фінальним фасадним роботам.
 
Перш ніж оновити цегляний будинок зовні, необхідно підготувати поверхню стін.
 
В підготовку входить:

  • демонтаж старої водостічної системи;
  • демонтаж вентильованих решіток;
  • демонтаж світильників;
  • зочищення стін від раніше нанесеного облицювання, бруду, витких рослин;
  • закладення тріщин;
  • просушування фасаду при високій вологості;
  • знищення грибкового нальоту та обробка антисептиком;
  • просочення грунтовкою при підвищеному вологопоглинанні;
  • коригування товщини теплоізолюючої сировини;
  • підготовка до монтажу оздоблювальних матеріалів;

кирпичная стена под утеплителем

Матеріали

Цегляний будинок не обмежує кількість рішень для фасаду. Облагородити зовнішній вигляд старої цегляної будови можливо:

  • Сайдингом або фасадними панелями;
  • Фарбуванням;
  • Штукатуркою;
  • Облицюванням – природним каменем, фасадними касетами та іншими подібними матеріалами.

Однак є нюанси:

  1. Фарбування цегляного фасаду однотонної фарбою без штукатурення – без смаку та неестетично. Існує спеціальний лак, який захищає цеглу від вологи і дає ефект «мокрого» фасаду.
  2. Навісні вентильовані фасадні системи. На відміну від дерев’яного будинку, для цегельного можна використовувати більш важкі матеріали (керамограніт, фіброцементні панелі).
  3. Сайдинг (під навісний вентильований фасад) – красиво, надійно nf довговічно (сайдинг вініловий класичний або фасадні панелі «під камінь», «під цеглу»)
  4. Штукатурка – потребує оновлення через 3-5 років.

Підготовка будинку

Реконструкція цегляного будинку, який був в експлуатації, проводиться за допомогою вентильованої або невентильованої «мокрої» фасадної системи. Для вибору системи керуються віком будови. У будь-якому випадку, надійною і перевіреною системою є навісний вентильований фасад. Так Ви зможете зменшити витрати на опалювальний сезон.
 
фасадные панели для облицовки

Фасадні панелі для цегляного будинку

Фасадні панелі від «Альта-Профіль Україна» підходять як для цегляного, так і дерев’яного будинку. Вони копіюють зовнішній вигляд кам’яної або цегляної кладки. Панелі, створені на основі полівінілхлориду, надають фасаду естетичного та привабливого вигляду.

  • Фасадні панелі товсті і міцні. Це означає, що механічні та атмосферні дії їм не страшні.
  • Термін експлуатації цього матеріалу – 25 років.
  • Фасадні панелі легкі, тобто допускають монтаж на будь-яку підставу.
  • Різноманітність видів та багата палітра кольорів
  • Стійкість до УФ-випромінювання.
  • Не піддаються корозії, цвілі та гниттю.
  • Стійкий до перепадів температури (від -50 до +50 °С)

Фасадні панелі «під цеглу»

Оздоблення «під цеглу» вважається стандартною і забарвлення «цегляних» панелей підійде під будь-який стиль. Фасадні панелі з поліпропілену вважаються більш практичними в порівнянні з цеглою. Ідеально підходять для облицювання системи навісного вентильованого фасаду будівлі та оздоблення цоколя. Вони легко миються, не вигорають і їх легко замінити в разі механічних пошкоджень.
 
реновация фасадными панелями под кирпич

Фасадні панелі «під камінь»

Натуральний камінь – дорожчий, ніж варіант «під камінь». Купуючи фасадні панелі «під камінь» від «Альта-профіль Україна», Ви отримуєте дорогий і благородний вигляд свого будинку, але набагато дешевший, ніж з варіантом натурального каменю. Виглядає як натуральний матеріал та простий у догляді.
 
Порівняйте – натуральний камінь:
 
натуральный камень
 
Фасадні панелі під камінь
 
облицовка под бутовый камень

  1. Виділяємо кольором архітектурні елементи будівлі
    выделяем архитектурные элементы здания
  2. Кольорові деталі змінюють простий фасад
    акценты из цветных деталей в фасаде
  3. Інверсія в оздобленні фасаду
    инверсия в отделке фасада
  1. Світлі кольори візуально збільшують простір.
    Сайдинг світлих, пастельних відтінків добре підходить для невеликих будинків, щоб додати їм об’єм. Він буде виграшно виглядатиме на тлі темних крон дерев або парканів. Світлий сайдинг додасть невеликим будівлям обсяг та зробить їх візуально просторіше.
  2. Темні відтінки роблять будинок візуально менше.
    Таке оздоблення підійде для великих котеджів, яким хочуть надати строгий вигляд.
  3. Яскраві кольори додадуть будинку свіжого вигляду.
    Це сміливе та цікаве рішення, але на фасаді не варто застосовувати більш одного яскравого кольору. Кути можна підкреслити контрастним відтінком, який буде поєднуватися з основним.
  4. Для будівель складної архітектурної форми використовують контраст.
    Стіни виконують в одному кольорі, а всі виступаючі елементи – в іншому. Якщо другий буде світліше, фасад виглядає легше і витонченіше.

Облаштування території біля будинку

Щоб надати прибудинкової території завершеного вигляду і створити облагороджену ділянку, радимо Вам розмістити газонну решітку, паркан з ПВХ і садові меблі з універсального профілю ПВХ від «Альта-Профіль Україна».

Паркани з ПВХ декількох видів:

Maтepіaл, з якого виготовлений паркан, нe потребує річного обслуговування, фарбування, як у випадку з дepeв’яним парканом. Паркан з ПBX від «Альта-Профіль Україна» лeгкo миється пpoтoчнoю вoдoю, без застосування миючих речовин. Пpoдaється в розібраному вигляді, усі ceкціі запаковані та укoмплeктoвaні усім нeoбxідним для самостійної збірки. Moнтaж паркану мoжна проводити самостійно, бeз cпeціaльнoгo інcтpумeнту. За інструкцією паркан можна зібрати своїми руками.
Штахетний паркан «Fazenda»
 
пластиковый забор Фазенда
 
Штахетний паркан «Villa»
 
пластиковый забор Villa
 
Штахетний паркан «Garden»
 
пластиковый забор Garden
 
Перильний паркан “Latice”
 
пластиковый забор Latice
Переваги огорож з ПВХ

  • Простий монтаж
  • Термін експлуатації – 30 років
  • Простий в чищенні та догляді
  • Сучасно та стильно

Газонні решітки з поліпропілену

Газонні решітки з поліпропілену, їх ще називають еко-покриттям, складаються з модулів, які легко скріплюються між собою за допомогою замків. Вони дозволяють забезпечити рівномірне зростання трав’яного покриття і відмінний дренаж. Система замків, розташованих по краях забезпечує надійне з’єднання модулів решіток між собою, а також допомагає ефективно розподіляти навантаження між сусідніми модулями. Модулі вільно пропускають воду безпосередньо в грунт. Характеристики ділянок землі, де встановлені модулі решіток, по водопроникності практично нічим не відрізняються від ділянок з трав’яним покриттям. Довговічність каркаса визначається ваговим навантаженням, на яку розрахована газонна решітка. Сітка газонної решітки сприяє природній фільтрації води та гарному росту трави. Вона несе не тільки практичну функцію, а й облагороджує всю територію. Підходить як для приватної території, так і для території багатоквартирних будинків.
 
Компанія «Альта-Профіль Україна» пропонує Вашій увазі, 3 типи газонних решіток:

  • Універсальна решітка
  • Решітка з обрамленням
  • Посилена решітка

Переваги газонних решіток

  • Висока механічна міцність;
  • Стійкість до високих та низьких температур;
  • Стійкість до УФ-випромінювання;
  • Простий монтаж та демонтаж
  • Водопроникність і відмінний дренаж;
  • Стійкість до деформацій при великих навантаженнях (до 20 тонн на м2);
  • Захист грунту від ерозії;
  • Легкість транспортування та мала вага конструкції;
  • Тривалий термін експлуатації – 20 років.
  • Запобігання руйнування поверхні автомобільними колесами
  • Покриття травою на 90%;
  • Легкий догляд – траву на рівному майданчику легко стригти.

Решетка усиленная

Де застосовують газонні решітки від «Альта-Профіль Україна»:

  • Екопарковка біля приватного будинку
  • Спортивні та дитячі майданчики з трав’яним покриттям
  • Виставки на відкритому повітрі
  • Пішохідні доріжки
  • Місця для відпочинку (барбекю)
  • Майданчики біля басейну
  • Спортивні майданчики

Універсальний ПВХ профіль

Універсальний профіль з ПВХ від компанії «Альта-Профіль Україна» є достатньо міцним, щоб витримати великі навантаження та будь-які погодні умови.
 
Лавки з універсального профілю ПВХ будуть прекрасним доповненням до оформлення Вашого саду або двору. Не будуть гнити і деформуватися від коливань температур та впливу вологи, прослужать Вам довгі роки.
 
Застосовується:

  • садові меблі,
  • лавки,
  • перила,
  • огорожі,
  • паркани,
  • парапети та інше.

универсальный перильный профиль
Виготовлений з дуже міцних матеріалів. «Фішкою» цього універсального профілю є перемичка всередині профілю, завдяки якій ми отримуємо додаткове ребро жорсткості. Відповідно, отримуємо кріплення більш якісне та довговічне. Класичний дизайн та різноманітна гама кольорів доповнить будь-який садовий інтер’єр вашого будинку. Універсальний профіль з ПВХ це поєднання міцності, краси та практичності!
 
универсальный перильный профиль использование

Висновки:

Ми розглянули основні етапи реконструкції старих будинків. Скориставшись одним з них та облагородивши Ваш будинок і прибудинкову територію, Ви отримаєте не тільки красиву «картинку», але й надійну, міцну будівлю на довгі роки. Внесіть в дизайн свою «родзинку» і Ваші сусіди будуть шукати відповіді на запитання: «Як же вам це вдалося?»