Зворотний дзвінок
Альта-Профiль > Блог > Особливості ремонту водостічних систем різних типів

Особливості ремонту водостічних систем різних типів

металический водосток

Кожному типу водостічних систем з різних причин може бути необхідний ремонт.
Наприклад, для жерстяних, оцинкованих або забарвлених металевих жолобів великою проблемою може стати іржа. Якщо вона проявила себе – рекомендується місця виникнення зафарбувати фарбою з антикорозійними властивостями або покрити емаллю у випадку з полімерно-покритими металевими елементами. Якщо іржа занадто сильно пошкодила поверхню – для початку необхідно її очистити жорсткою металевою щіткою, після цього протерти розчинником, дати підсохнути деякий час. Пізніше необхідно нанести шар епоксидної смоли, притиснути латку з склотканини і повторно покрити ще раз. Така операція продовжить життя всій системі.
Якщо на поверхні труби або жолоби з’явилися тріщини або пробоїни невеликого розміру для лагодження слід застосувати самоклеящуюся стрічку з бітуму. Зробити це досить просто, а шви за підсумком практично не помітні.
ржавый водосток
Если проблемой стала трещина большого размера – применять для ремонта
Якщо проблемою стала тріщина великого розміру – застосовувати для ремонту слід той же матеріал, з якого був виготовлений жолоб або труба. На першому етапі місце пошкодження слід покрити невеликим шаром мастики як шпаклівки, після це приклеїти латочку, видаляючи залишки мастики. Зробити це потрібно відразу, після засихання це робити буде складніше.
При появі дуже великих пошкоджень рекомендується замінити ділянку з дефектом, бо латати такі речі, як показує практика, не має сенсу. Спочатку необхідно зняти трубу або жолоб і обрізати ту частину, де утворилося пошкодження. Далі потрібно підготувати нову деталь, вона повинна бути трохи більше вирізаного ділянки. Наступним етапом буде очищення країв зрізів на відремонтованому жолобі, після чого краю змащують мастикою з силіконом. Нову деталь необхідно встановити на заготовлене місце і прикріпити за допомогою заклепок або гвинтів – саморізів.
трещина на водостоке
Що стосується відсотків зі сталі покритих полімерами, у них теж є своя особливість. При нарізці частин відповідних розмірів не рекомендується використовувати кутову шліф-машину, так звану болгарку. У зв’язку з особливостями матеріалу швидкість обертання диска з великою ймовірністю розплавить крайній шар пластику, тим самим зіпсує заготовку. З таким матеріалом краще працювати, використовуючи звичайну ножівку по металу.
Щоб уникнути порушення герметичності системи для пластикових водостоків застосовується силіконова мастика або герметик. Якщо для стикування були застосовані гумові ущільнювачі, але вони нещільно прилягають – теж можна скористатися герметиком або клеєм з дихлоретану. При сильному разбалтиванія з’єднання або при пропущенні них води – неминуче виникне необхідність заміни цієї деталі. Найбільш якісними і надійними вважаються ущільнювачі з ЕРБМ – каучуку. Ціна на них трохи вище, зате знижується ймовірність виходу елемента з ладу, а служать вони практично нарівні з водостічними системами – близько п’ятдесяти років.
При деформації жолобів, труб, відливів, воронок, колін, трійників або інших сполучних елементів потрібно обов’язкова заміна, ремонт таких деталей не виробляють. Якщо система була змонтована з використанням ущільнювачів – заміщення будь-якій її частині не складе великих труднощів.
При заміні тієї чи іншої частини водостічної системи рекомендується купувати складові у одного і того ж виробника. Оскільки кожен з них виробляє свої типорозміри і форми деталей, а використання різних комплектуючих не дозволить зробити підгонку ідеальною.
Трохи важче виробляти заміщення елементів водостічної системи при клейовому методі з’єднання. По міцності він вважається більш надійним, ніж попередній, але має свої труднощі. Для заміни однієї ділянки системи потрібно вирізати дефектний діапазон, а потім клеїти нову частину.
Готують вклеюється частина таким чином – деталь спочатку підганяють за розміром за допомогою поперечної пилки або ножівки з дрібними зубами. Для полегшення цього процесу професіонали рекомендують використовувати замість полотна в ножівці ніхромовий дріт. Ручки повинні бути заізольовані, оскільки буде поданий через неї електричний струм. Розпечена до червоного дріт дозволить зробити ідеальний зріз. При такому методі різання не варто забувати про запобіжні заходи. Рекомендується виконувати таку роботу на свіжому повітрі, так знизиться ймовірність отруєння парами горілого пластику.
Врахуйте і те – що, не рекомендується застосовувати деталі і елементи виготовлених з різних матеріалів. Пов’язано це з тим, що вони мають різні терміни служби, ступеня опору навантаженням, відмінні якісні характеристики.

Підібрати та придбати: