Зворотний дзвінок
Альта-Профiль > Блог > Особливості сайдингу для цоколю

Особливості сайдингу для цоколю

Камень8

“Цокольний сайдинг” відносне нове поняття, яке з’явилося на ринку будівельних матеріалів. Ще даний вид будматеріалів називають фасадними панелями. Вперше матеріал для облицювання почали використовувати жителі Канади і США, і там він називався по-простому, сайдинг під камінь або цегла, так як зовні дуже нагадував натуральні аналоги. Від класичного вінілового сайдинга відрізняється розміром, фактурою і ціною. Чому даний матеріал став популярним і користується попитом розберемо в цій статті.

Застосування цокольного сайдинга

Застосування цокольного сайдинга
Фасадні панелі в нашій країні застосовуються для облицювання будинків з метою:

  • захистити фасад від зовнішніх факторів середовища;
  • надати естетичності зовнішнього вигляду вашого будинку;
  • утеплення будинку, з використанням будь-якого утеплювача.

Є кілька найпопулярніших напрямків монтажу цокольного сайдинга:

  • для облицювання цокольній частині будівлі – такий варіант монтажу має значення, коли основним завданням стоїть захистити стіни і фундамент від механічних впливів і перепадів температури;
  • комбінована облицювання будинку – фасадний сайдинг вмонтовується не тільки на цоколь, але використовується як елемент декоративного облицювання, для виділення кутів, колон, дверних або віконних прорізів. При такому використанні цокольний сайдинг часто вибирають відмітної кольору від матеріалу, використовуваного для облицювання стін;
  • повна облицювання будівлі – сайдингом покривається не лише цоколь, але і всі стіни будинку. З фінансової точки це може бути затратно, але такий фасад буде надійно захищати ваш будинок і радувати око.

Переваги фасадних панелей

Переваги фасадних панелей
Основними гідності даного матеріалу є його міцність і надійність. Сайдингові панелі для цоколя здатні витримувати температурні перепади від -50 до + 50 ° С, стійкі до вологи, ультрафіолетових променів, корозії і механічних впливів. Тому за таким фасадом дуже легко доглядати.

Найпопулярніший матеріал з якого виготовляють цокольний сайдинг – поліпропілен. Це ідеальне рішення, так як поліпропіленові панелі не мають особливих недоліків в порівнянні з іншими матеріалами. Наприклад:

  • у металу при високій міцності, низький показник теплоізоляції;
  • сайдинг з фіброцемента хоч і стійкий до низьких температур, але нестійкий до механічних впливів;
  • скляні панелі, як і натуральні матеріали виглядають дуже красиво, але коштують дуже дорого.

Купуючи панелі з поліпропілену, багато хто задається питанням горючості даного матеріалу. Варто зазначити, що даний матеріал мають групу горючості Г2 – це група для помірно горючих матеріалів, які після ліквідації вогнища вогню НЕ продовжують горіти. А найголовніше, що під час пожежі сайдинг не виділяють небезпечних хімічних речовин для здоров’я людини.

До переваг також можна віднести багатий вибір серед фасадних панелей. Основні текстури, які користуються популярністю – це сайдинг під камінь і цеглу.

Особливості монтажу

Сайдинг для цоколя має схожі принципи монтажу з класичним, але є ряд відмінностей пов’язані з його розмірами. Кріпиться фасадні панелі на підготовлену стіну, на встановлену вертикальну обрешітку. Монтаж здійснюється зліва направо. Перш ніж переходити до монтажу наступного ряду, потрібно закінчити монтаж попереднього. Наступні ряди встановлюються зі зміщенням по горизонталі на ½ або ⅓ для збільшення міцності всього фасаду.

Підібрати та придбати: