Зворотний дзвінок
Альта-Профiль > Блог > Чи варто реконструювати фасад старого будинку перед продажем? Бізнес ідея!

Чи варто реконструювати фасад старого будинку перед продажем? Бізнес ідея!

реконструкция фасадов виниловым сайдингом
Більшість власників будинків представляють реконструкцію як тривалий процес, який займає багато часу та грошей. І якщо власник не планує жити у цьому будинку, то вважає, що ця реконструкція не принесе особливих переваг під час продажу. Однак застосування нових фасадних матеріалів – такіх як вініловий сайдинг, який не вимагають великих витрат часу та суттєвих грошових ресурсів, значно спрощує ремонт та піднімає ринкову вартість нерухомості до 30-50%, що з урахуванням вартості матеріалів та робіт дає 20-40% вигоди.
Оформлення сайдингом будинку, процес цікавий та творчий. У цій статті ми запропонуємо вам кілька варіантів реконструкції вашого будинку. І якщо у вас є час та ресурси під час карантину привести свій заміський будинок у порядок – це чудовий спосіб не лише покращити якість життя, але й суттєво підняти його оцінну вартість. Вініловий сайдинг – на сьогоднішній день поправу вважається найпопулярнішим і швидким варіантом обробки фасаду. Це міцний, довговічний матеріал, який не вимагає складного догляду і не схильний до негативного впливу зовнішніх факторів.
Сайдинг використовується для реконструкції фасадів будинків з дерева, цегли та інших матеріалів. Монтаж конструкції можна проводити практично за будь-якої пори року. У таких будівлях буде тепло взимку і прохолодно влітку. Підготовка стін, прокладання додаткового шару утеплювача – важливий етап у процесі реконструкції, адже підготовка та утеплення стін на тривалий термін гарантує виключення умов для їх руйнування, старіння, появи цвілі та випадання конденсату.

Виниловый сайдинг и фасадные панели

Вініловий сайдинг ідеально підходить для облицювання старих приватних будинків. Має низку переваг, які виділяють його на тлі інших фасадних матеріалів:

  1. Не потребує особливої підготовки та вирівнювання стін для монтажу (сайдинг кріпиться на решетування, за допомогою якого можна приховати нерівності стін та вивести їх за рівнем);
  2. Легко та швидко монтується (достатньо дотримуватися інструкції від виробника, відповідно можна заощадити на монтажі);
  3. Легко и быстро монтируется (достаточно соблюдать инструкцию от производителя, соответственно можно сэкономить на монтаже);
  4. Не вимагає особливих погодних умов для виконання монтажних робіт (єдина рекомендація від виробників, монтаж при температурі вище 5° С);
  5. Легкий та міцний матеріал;
  6. Різноманітний вибір колірних рішень;
  7. Нетоксичний та негорючий;
  8. Не шумить під час дощу;
  9. На відміну від металевого сайдингу не вимагає додаткових витрат на додатковий захист від будинку після ремонту.

Компанія “Альта-Профіль Україна” пропонує більше 30 кольорів та 10 форм сайдингу.
А саме: ТМ Alta-Siding, Karelia, Alta-Board, Flex, Blouck-House, Heоліт, Kanada+, Доломіт, Слав’янка, Кримський берег Каталог колекцій
Процес облицювання фасаду будинку сайдингом не займе багато часу та сил і цілком під силу навіть непрофесіоналам. Иструкція монтажу сайдингу. Підготовка стін включає вирівнювання, закладання тріщин, заглиблень), сколів, попередня шпаклівка. У процесі підготовки також видаляється все зайве: світильники, цвяхи, лиштви та ін. Після цього можна приступати до монтажу каркасу.

Сайдинг и фасадные панели для ремонта

В результаті ремонту ваш будинок придбає нове привабливе, сучасне «обличчя». А правильний вибір матеріалів дозволить значно покращити його енергозберігаючі характеристики, що надасть можливість істотно зекономити в холодну пору року на обігріві.

Ремонт дома сайдингом

Переваги сайдингу:

• Невелика вага панелей, що знижує навантаження на фундамент;
• Довговічність (до 30-50 років);
• Великий вибір колірних варіантів сайдингу та фасадних панелей;
• Екологічність;
• Захист стін від зовнішніх негативних факторів;
• Додаткова звукоізоляція;
• Простота догляду, достатньо змивати бруд із сайдингу водою із садового шланга;
• Доступна ціна.
Крім всіх переваг сайдинга, панелі виконують не тільки декоративну функцію, вони є додатковим захистом утеплювача при довготривалому терміні експлуатації.

Оновлений фасад, нехай і старого будинку, виглядатиме набагато сучасніше, естетичніше та красивіше. Навіть якщо ви не плануєте жити в цьому будинку, а виставити його на продаж, повірте, що наступні власники будинку будуть тільки раді його придбанню. Слід зазначити, що будь-які вкладення доцільні лише в тому випадку, якщо вони усувають причину, яка зменшує вартість будинку. Якщо ж дії ніяк не вирішують проблему, то Ваші вкладення лише збільшуватимуть збитки.
Для того щоб відповісти на це питання більш докладно, потрібно провести аналіз ринку нерухомості в області, районі де ви плануєте продати будинок, порівняти ціни та стани будинків. Таке дослідження допоможе дізнатися різницю вартості будинків в залежності від їх зовнішнього вигляду, естетичності та експлуатаційних характеристик. Після того, як ви знаєте різницю, неважко підрахувати вартість оновлення фасаду і зрозуміти наскільки вигідно його робити. У середньому, покращення зовнішнього вигляду може збільшити вартість від 30 до 50%, а іноді й велике, залежно від первинного стану нерухомості.

Для того щоб знати витрати на поновлення фасаду, ми підрахуємо
приблизну вартість матеріалів для невеликого заміського будинку-дачі площею 72 м² (8 х 9 м). Вам знадобляться:
• Панель вінілова Flex: 85 шт. по 162.63 грн.
• Планка J-trim 3.66 м: 18 шт. по 134.39 грн.
• Планка зовнішній кут Т-12 3,05 м: 4 шт. по 334,28 грн.
• Планка з’єднувальна Т-18 3,05 м: 4 шт. по 267,65 грн.
• Планка начальна Т-11 3,66 м: 10 шт. по 134,39 грн.
• Профіль СD 60 (0,55) 3 м: 75 шт. по 86,49 грн.
• Підвіс прямий універсальний 120 мм для профілю CD -60(0.8): 225 шт. по 5.03 грн.
• Саморіз з пресшайбою 4,2х25: 1000 шт. по 312,08 грн.
Загальна вартість за зазначеними пунктами з ПДВ:
33 509,72 грн. — без урахування монтажу.

Якщо Ви плануєте віддати роботу монтажній бригаді, тоді ще до цієї суми треба додати монтаж 200-250 грн/м2. Слід враховувати, що вартість монтажних робіт розраховується за площу фасаду.

Підготовка будинку до реконструкції

Реконструкція цегляного будинку, який був в експлуатації, проводиться за допомогою вентильованої або невентильованої «мокрої» фасадної системи. Для вибору системи керуються віком будівлі. Надійною та перевіреною системою є навісний вентильований фасад. Так Ви можете зменшити витрати на опалювальний сезон.

Фасадні панелі для цегляного будинку

Ремонт дома сайдингом

Крім сайдингу, для реконструкції будинку можна вибрати також фасадні панелі.
Іструкція монтажу фасадних панелей
. Цей матеріал підходить як для цегляного, так і для дерев’яного будинку. Він копіює зовнішній вигляд кам’яної чи цегляної кладки.
Асортимент компанії “Альта-Профіль Україна” пропонує такі види панелей: Цегла Антік, Граніт, Камінь, Каньйон, Цегла, Скелястий камінь, Клінкерна цегла, Бутовий камінь, Цегла Ризька, Камінь Неаполітанська, Камінь Венеціанський, Камінь Празький та інші. Каталог колекцій.
Панелі створені на основі полівінілхлориду, надають фасаду естетичного та привабливого вигляду.
• Фасадні панелі товсті та міцні. Це означає, що механічні та атмосферні дії їм не страшні.
• Термін експлуатації цього матеріалу – 25 років.
• Фасадні панелі легені, тобто. допускають монтаж на будь-яку основу.
• Різноманітність видів та багата палітра кольорів.
• Стійкість до УФ-випромінювання.
• Не піддаються корозії, цвілі та гниттю.
• Стійкий до перепадів температури (від -50 до +50 °С).

Висновки:

Як облицювальний матеріал сайдинг використовують при обробці:
1. Котеджів та заміських будинків;
2. Дачних будиночків, терас та мансард;
3. Балконів та лоджій;
4. Торгових павільйонів та промислових об’єктів.

Сайдинг від «Альта-Профіль Україна» має сертифікат якості та інші документи, що підтверджують їх якість. Такий вид облицювання прослужить Вам до 50 років. Упаковка сайдинга супроводжується максимально зрозумілою та докладною схемою-інструкцією, що полегшує самостійні монтажні роботи. Він добре справляється у ролі зовнішнього захисту утеплювача.

Затребуваність цих видів матеріалів обумовлена наступними перевагами:

  1. Стійкість до зовнішнього впливу: сонячні промені, перепади температур, лужного та кислотного впливу.
  2. Стійкість до появи подряпин та пошкоджень.
  3. Не розшаровується та не розтріскується.
  4. Стійкість до корозії та гниття.
  5. Екологічність та термостійкість.
  6. Широкий вибір кольорів.
  7. Простий монтаж та догляд.
  8. Тривалий термін служби.

картинка перехода