Зворотний дзвінок
Альта-Профiль > Блог > Сайдинг: догляд і експлуатація за матеріалом

Сайдинг: догляд і експлуатація за матеріалом

Почистване-на-винилов-сайдинг

Фасад будь-якої будівлі, з чого б він не був виконаний, з часом потребуватиме догляду. В процесі експлуатації рано чи пізно знадобиться, як мінімум, видалити забруднення: пил, сілди після снігу, життєдіяльності комах і птахів.
Зовнішні стіни будинку з сайдинга мають презентабельний зовнішній вигляд і практично не піддаються впливу багатьох руйнівних факторів навколишнього середовища, не потребують підфарбовування, нанесенні захисних сумішей або іншого особливого догляду, але осідання пилу все одно не уникнути, особливо, якщо будинок знаходиться поблизу від дороги зі жвавим рухом.
Фізичні характеристики якісних вінілових сайдінгових панелей такі, що пилові забруднення практично не затримуються на них. Наприклад, після сильного дощу ви зможете помітити, що стіни виглядають набагато чистіше. Це відбувається через те, що виробник додає до складу спеціальний антистатик, що має пило- та грязевідштовхуючі властивості, що дозволяє уникнати забруднення з поверхнею.
Очищення фасадних сайдінгових панелей не відніме багато вашого часу або фінансів – як правило, весь процес догляду за фасадом будинку з сайдинга полягає в митті його простою водою. Цю процедуру досить проводити 1-2 рази на рік, щоб стіни будівлі виглядали акуратно. Миття стін слід здійснювати в теплу пору року, коли температура повітря не опускається нижче +5.

Як і чим проводити очистку стін з сайдингу

мойка сайдинга
Ніяких спеціальних пристосувань для догляду за сайдингом для фасаду купувати не потрібно: за допомогою звичайного садового поливального шланга, середнім натиском води, потрібно змити накопичилася пил, в напрямку зверху вниз. Тобто, в процесі доведеться використовувати переносну драбину. Не варто бояться, що струмінь води може потрапити під облицювання, навіть якщо це і станеться, матеріал стійкий до вологи, загнивання або появи цвілі.
Якщо стійкі забруднення змити не вийшло, можна скористатися щіткою з довгою ручкою і м’якою щетиною, або шваброю і ганчіркою. Буде цілком достатньо розвести у воді засіб для миття посуду або зробити мильний розчин. Новоутворена суміш прекрасно відмиє жирні плями і стійкі розводи бруду. Після того, як ви протерли панелі щіткою з миючим засобом, потрібно знову повторити споліскування чистою водою зі шланга.
При появі будь-яких плям на панелях рекомендується не затягувати з їх очищенням, щоб вони не в’їлися в поверхню. В іншому випадку доведеться витратити більше зусиль, щоб їх видалити.
Після виконання цих нескладних маніпуляцій стіни вашого будинку знову придбають бездоганний зовнішній вигляд.

Застереження при догляді за сайдингом

  • Використовувати при очищенні фасаду порошкоподібні, абразивні миючі засоби не рекомендується щоб уникнути пошкодження панелей. Якщо виникла крайня необхідність, наприклад, потрібно відмити сліди іржі або кіптява, а мильний розчин не справляється, – попередньо змішайте вищевказані кошти (це може бути звичайний пральний порошок) з теплою водою до повного розчинення. Контакт таких миючих засобів з поверхнею панелі не повинен тривати довше, ніж 5-10 хвилин, відразу ж змийте їх чистою водою, а інакше місце контакту може поміняти колір. Не можна допускати висихання поверхні з нанесеним на неї засобом!
  • Не застосовуйте при чищенні сайдингу засоби, що містять хлор, ацетон, що знежирюють і поліруючі засоби для поверхонь, розчинники та інші агресивні сполуки. Допускається додавання в воду рідини для миття підлог і пластикових поверхонь, які продаються в будь-якому господарському відділі магазинів, але перевірте попередньо, чи немає в їх складі кислотних або лужних сполук.
  • В процесі миття не можна використовувати металеві мочалки або жорсткі щітки – на фасаді з’являться подряпини. Можливо, неглибокі подряпини відразу не будуть помітні і сильно не погіршать зовнішній вигляд будівлі, але з часом в борозенках будуть накопичуватися забруднення, які вже буде складніше видалити.

Підібрати та придбати: