Зворотний дзвінок
Альта-Профiль > Блог > Вибір облицювання для утеплених стін

Вибір облицювання для утеплених стін

монтаж сайдинга

Вибір облицювання для утеплених стін

Ви вирішили утеплити будинок, але не знаєте, який фасадний матеріал вибрати? Не хвилюйтесь, ви не одні задаєте таке питання. Незліченні можливості в плані вибору облицювання дає вам так званий вентильований фасад, де сам фасад може бути виконаний з сайдингу, дерева, клінкерної цегли, керамічної плитки, алюмінієвих панелей, деревоволокнистих плит або іншого матеріалу. Також можна зробити гладку штукатурку на основі цементної плитки.

Вентильований фасад

обрешетка под сайдинг
Цей термін використовується для опису типу фасаду, де є повітряний зазор під зовнішньою оболонкою і стіною. Мінімальна товщина зазору становить 2 см. Вентиляційні отвори можуть бути розташовані на однаковій відстані або можуть бути розташовані внизу і вгорі стіни. Конструкція з зовнішнім облицюванням закріплюється за допомогою обрешітки на несучій стіні.

Що дає нам таке рішення? Перш за все, це можливість правильно і якісно утеплити ваш будинок. Теплоізоляція (яка знаходиться між зовнішньої облицюванням і конструкційної стіною) не повинна мати гладку поверхню або опір високому тиску, що спрощує процес утеплення. Стіни будівлі з вентильованим повітряним зазором менш вологі і тепліші. Також вентфасад дає величезний вибір облицювальної продукції. Якщо ви хочете утеплити стіну за допомогою мінеральної вати, пінополіуретану, пінопласту або іншим утеплювачем, ніяких проблем з цим не виникне з даним типом фасаду.

Вініловий сайдинг

Сайдинг виниловый
Вініловий сайдинг найбільш раціональне і економічне рішення для вентильованої системи фасадів. Система складається з вінілових профілів і самого ПВХ сайдинга. Система збирається швидко і не вимоглива до умов монтажу. Ці продукти доступні в широкому асортименті кольорів.
Перевага цього рішення полягає в його універсальності, малій вазі використовуваних матеріалів. Сайдинг – це готове рішення для облицювання в більшості ситуацій. Ці панелі стійкі до змінних погодних умов і захищають теплоізоляцію від намокання. Такий фасад буде служити в ситуаціях, коли не можна використовувати важкі плити або в місцях, де часто йде дощ.

Фасад з дерева і деревних матеріалів

Фасад з дерева і деревних матеріалів
Фасад вашого будинку його візитна картка. Дизайнери часто звертаються до нетрадиційних рішень, коли мова йде про дизайн фасадів, поступово відходячи від класичних рішень. Матеріал, який охоче використовують архітектори, це дерево або вироби, що імітують їх зовнішній вигляд і структуру.
Дерево як будівельний матеріал має свої обмеження. Під впливом атмосферних і вологи може набухати або стискатися, змінюючи свої габарити. Однак перевагою дерев’яних фасадів є їх естетичність.
Використовуючи натуральні дерев’яні дошки, композитні плити або дерев’яні фасадні панелі на вентильованому фасаді, ви отримуєте повну свободу проектування. Ви можете розташувати їх різноспрямовано: вертикально, горизонтально, під кутом, по черзі. Тільки уява обмежує вас.
Комбінуючи переваги обох рішень, ви можете отримати міцний будинок з фасадом з дерев’яних дощок, який ідеально гармонує з навколишнім середовищем, або сучасний об’єкт з дизайнерським фасадом.
Вибираючи фасад з натурального дерева, зверніть увагу на те, що матеріал повинен бути добре підготовлений для того регіону, де він повинен бути встановлений. Використовуючи дерев’яний фасаду подбайте про регулярність ремонту і технічного обслуговування.

Клінкерна цегла, керамічна плитка

кладка кирпича
Фасад з клінкеру завжди в моді. Шкода, що не всі знають що можна використовувати облицювальну цеглу для вентфасада. Слід зазначити, що фасади з цього матеріалу надзвичайно довговічні і стійкі до перепадів температур. Протягом багатьох років він також зберігає свою естетичну цінність – він практично не знебарвлюється і порівняно легко чиститься.
У разі фасадів з вентильованим фасадом у вас є два варіанти: традиційна стіна з облицювальної клінкеру або сучасна керамічна плитка.
При виборі клінкерної цегли зверніть увагу на параметр, званий коефіцієнтом поглинання. Чим нижче цей коефіцієнт (близько 0%), тим більш довговічний цегла. Варто купувати якісний продукт від відомого виробника, щоб не було ніяких проблем, а фасад зберігав свій зовнішній вигляд протягом багатьох років.
Хороший порада: коли ви вибираєте товщину клінкерної цегли, плануйте його вже на етапі будівництва будинку, тому що цей фасадний матеріал досить важкий.

Цементні і фіброцементні панелі

Ці матеріали рекомендуються, коли ви хочете щоб панелі були наближені по виду до обштукатурених будівель.
Панелі можуть бути зафіксовані видимим або невидимим способом. Цементні панелі вимагають штукатурки і фарбування (в якості альтернативи на них можна приклеїти керамічну плитку, яка імітує цеглу). А ось фіброцементні плити мають закінчену поверхню. Панелі пропонуються в різних розмірах.

На завершення

У порівнянні зі стандартними методом нанесення штукатурки безпосередньо на теплоізоляційні плити, вентильовані стіни, краще себе показують, продовжують життя утеплювача і фасаду в цілому. А великий вибір облицювання, дає можливість втілити будь-яке дизайнерське рішення.

Підібрати та придбати: