Зворотний дзвінок
Альта-Профiль > Блог > Бордюрна стрічка для газону: як вибрати, способи застосування

Бордюрна стрічка для газону: як вибрати, способи застосування

garden-edging-townsville

Будь яка присадибна ділянка, щоб виглядати одночасно і бути функціональною, вимагає постійного догляду. Не так просто розробити ландшафтний дизайн, розпланувати місцезнаходження грядок, клумб, газону, а ще складніше реалізувати цей план на практиці. Часто буває так, що грядки і доріжки розмиває вода при сильних опадах, трава розростається зовсім не в тому місці, де було задумано, квіти змішуються, і загальна картина виходить не такою, як планувалось.
Щоб уникнути вищезгаданих проблем, більш ефективно використовувати наявні площі, упорядкувати і структурувати присадибну ділянку використовується бордюрна стрічка. Вона з’явилася порівняно недавно, але вже стала популярною в ландшафтному дизайні.

Що таке бордюрна стрічка

Що таке бордюрна стрічка
Виріб являє собою пластикове гнучке огородження у вигляді стрічки, нижня частина якого закопується вертикально в землю. Товщина такого бордюру від 0,5 до 0,65 мм, висота 150-200 мм, довжина стрічки в одному рулоні може бути різною. Спеціальний полімерний сплав дозволяє витримувати температуру від +50 до -50 градусів, з цієї ж причини стрічка не вигоряє на сонці і добре переносить зиму. Пластикові бордюри випускаються в різних кольорах, а також в перфорованому або гладкому вигляді. Термін служби бордюрних стрічок – не менше 10 років. Їх можна, при бажанні, швидко демонтувати і перенести в інше місце, вони легко миються від налиплого грунту звичайним садовим шлангом.

Способи застосування бордюрної стрічки

Цей продукт настільки універсальний, що будь-який садівник може знайти йому масу способів використання:

  • окреслити межі розростання газонної трави і надати газону акуратний зовнішній вигляд;
  • захистити грядки по периметру від осипання; облаштувати підняті грядки, що дозволяє швидше одержати врожай, адже в такому вигляді грунт швидше прогрівається, коренева система розсади формується потужніша. Рослини зручно поливати, при цьому грунт не вимивається, вода не розтікається, а залишається в межах грядки.
  • формувати клумби і квітники, рабатки, альпійські гірки; особливо добре вони виходять з використанням стрічки яскравих забарвлень, а також гофрованої фактури. Крім клумб звичайної форми, з їх допомогою створюють також багатоярусні клумби, дуже красиві і оригінальні. Контур клумби залишиться таким, як був створений, весь сезон. Огорожа також перешкоджає проростанню бур’яну всередину клумби. Воно прекрасно зимує в грунті, або ж його можна витягти і на наступний рік зробити квітник іншої форми.
  • створювати садові доріжки; з одного боку, огорожу буде утримувати матеріал, з якого зроблені доріжки (наприклад, щебінь) в встановлених межах, а з іншого – перешкоджати проникненню бур’янів.
  • розмежовувати ділянки, оформлені декоративною мульчею. Такий елемент ландшафтного дизайну дуже прикрашає територію біля будинку. В якості мульчі використовують деревну кору, гальку, оброблене скло, мармурову крихту і інші матеріали.
  • перешкоджати проникненню на ділянку капустянки та інших городніх шкідників.

Таким чином, бордюрна стрічка зможе стати в нагоді в будь-якому господарстві.

Підібрати та придбати: