Зворотний дзвінок
Альта-Профiль > Блог > Як правильно розрахувати сайдинг для будинку

Як правильно розрахувати сайдинг для будинку

measuring

Процес закупівлі матеріалів для будівництва займає досить багато часу. Тому прорахувати кількість необхідного матеріалу намагаються заздалегідь. Адже ніхто не хоче повторно їхати, щоб докупити матеріал при недостачі, також ніхто не хоче щоб зайвий матеріал і залишався. Тому необхідно підрахувати максимально точно, скільки необхідно матеріалу для будівництва.

Розрахунок кількості сайдінгових панелей і комплектуючих планок

На багатьох спеціалізованих сайтах з продажу сайдингу, ви можете побачити спеціальні веб-додатки – так звані онлайн-калькулятори, де ви можете ввести основні параметри вашого будинку (кількість стін, їх довжину і ширину) і отримаєте приблизне число панелей, яке необхідно для облицювання фасаду вашого будинку. Функція таких калькуляторів полягає в тому, щоб швидко надати інформацію покупцеві про кількість і ціну необхідного матеріалу для ремонту. Оперувати отриманими даними надалі не варто, так як онлайн-калькулятори часто нездатні врахувати всіх особливостей проекту вашого будинку. Тому, найкращий метод для розрахунку будівельного матеріалу є математичний.
Для того щоб правильно проводити розрахунки, радимо зробити схему-креслення всіх стін вашого будинку, де ви зможете позначити всі відстані. Для того щоб зробити замовлення необхідно дізнатися не тільки кількість панелей сайдинга, але і скільки потрібно комплектуючих планок. Почнемо розрахунок, як сам процес монтажу, з добірних елементів.

Розрахунок стартового профілю

Стартова планка – це елемент, з якого починається монтаж сайдингу, кріпитися по всьому периметру будинку. Для того щоб підрахувати потрібну кількість планок, потрібно до периметру будинку додати довжину всіх поверхонь вікон і дверей і розділити цю суму на довжину однієї планки.

Розрахунок внутрішнього і зовнішнього кута

Кутова планка служить для з’єднання панелей сайдинга в кутку. Для підрахунку кількості даних елементів слід досить підрахувати кількість потрібних кутів в будинку і їх висоту. Стандартна довжина кутового елемента становить 3 метри, тому суму висот кутів потрібно буде розділити саме на це число.

Розрахунок сполучної планки

Розрахунок сполучної планки
Сполучна планки – доборний елемент, які використовують у разі, коли довжина стіни перевищує довжину панелі сайдинга. Даний елемент ще можуть називати H-профіль. Може також використовуватися ділення стіни на різні цветовиеи зони, при Використання різних кольорів сайдингу. Стандартна довжина даного елемента – 3 метри. Кількість з’єднувальних підраховується в індивідуальному порядку.

Розрахунок білявіконних планок

Околооконная планка – доборний елемент, який використовується для обрамлення віконних прорізів, які втоплені в стіну. Щоб розрахувати кількість даних елементів, потрібно дізнатися висоту і ширину віконного отвору. Далі скористатися формулою:
((Висота віконного прорізу * 2 + ширина віконного прорізу) * кількість вікон в будинку) / довжина планки.
У розрахунку формули використовується один раз ширина, так як околооконная планка встановлюється буквою “П”.

Розрахунок фінішної планки

Фінішна планка – доборний елемент, який встановлюється вгорі стін, а також під вікнами. Також використовується для при використанні Околооконний планок.

Розрахунок j-профілю

J-планка – універсальний доборний елемент, без якого важко уявити монтаж сайдингу. Даний профіль можна використовувати при окантовці дверних і віконних прорізів, замість початкової та фінішної планок. Також j-профіль використовують в тих місцях, де сайдинг підрізає по діагоналі. У деяких випадках для облицювання будинку вистачає тільки j-профілю.

Розрахунок сайдінга для стін будинку

Після того, як ви розрахували необхідну кількість добірних планок, потрібно розрахувати скільки необхідно панелей для вашого будинку. Для цього потрібно дізнатися площа всіх стін, фронтонів та інших поверхонь, які потрібно буде облицювати. Отриману площа потрібно розділити на площу однієї панелі, щоб дізнатися необхідну кількість. Також потрібно не забути додати 7-10% на можливі відходи під час монтажу. Формулу можна записати в такий спосіб:
К-ть панелей = ((заг. Площа стін і фронтонів – площа дверей і вікно) * 1,07) / площа однієї панелі.
Для того щоб знайти площу стін, достатньо згадати основи геометрії.
Формула розрахунку прямокутника.
Расчет стен
Розрахунок фронтона.
Розрахунок фронтона
Розрахунок ломаного фронтона.
расчет ломаного фронтона
Якщо у вас виникнуть труднощі з розрахунком кількості матеріалів для вашого будинку, краще звернутися до фахівців, які швидко і точно зможуть здійснити розрахунок.

Підібрати та придбати: