Зворотний дзвінок
Альта-Профiль > Блог > Дизайнерський фасад власними силами. Поради фахівців.

Дизайнерський фасад власними силами. Поради фахівців.

красный сайдинг канада плюс

Будь-яка людина, яка займається ремонтом, робить це не тільки для функціональності, але і для того, щоб було красиво!

Для вибору облицювального матеріалу можна залучати дизайнерів, але набагато цікавіше і практичніше зайнятися цим самостійно, тим більше знаючи певні хитрощі.

Як вибрати колір сайдинга

Не завжди те, що ми бачимо на мініатюрному пластиковому відрізку дає нам повну картину того, що вийде в результаті. Коли з кольором більш-менш визначилися – перевірте можливий результат в спеціальній програмі. Це дозволить вам побачити весь фасад будинку і розрізнити відтінки на великих площах. Відомо, що будинок, облицьований сайдингом, здається більш світлим, ніж на зразку. Таким чином, ви зможете позбавити себе від можливого розчарування.

Які тенденції ринку на сьогоднішній день? Які кольори в моді?

Сайдинг – продукт настільки різноманітний, що вибір обмежується тільки вашою фантазією. Консерватори можуть зупинити свою увагу на спокійних, пастельних тонах, люди динамічні, що прагнуть до самовираження із задоволенням відзначать величезну кількість можливостей колірних акцентів.

Звичайно, ринок диктує нейтральні тенденції. Завжди в моді відтінки натуральних, спокійних тонів: перевагу віддають блакитним, жовтим, зеленим, коричневим тонам. Для додання індивідуальності можна скористатися більш яскравими і контрастними вставками червоного, оранжевого, чорного, синього кольорів.

Але не варто забувати, ваш будинок – це ваше дітище і якщо ви віддаєте перевагу яскравому, стильному фасаду, звичайно, зупиніть свій вибір саме на тому кольорі, який до душі. Ви завжди зможете пом’якшити гостроту ліній і форм пастельними панелями. Єдина рекомендація щодо кількості квітів – не вибирайте більше трьох. Це може виглядати наляписто і створити враження непрофесіоналізму.

При виборі колірної гами зверніть увагу на місце, в якому розташований будинок, на навколишню територію і обов’язково на характери людей, які будуть в ньому жити. Адже це майбутня аура та енергетика.

Сайдинг за кольорами: що від нього чекати.

Сайдинг білого кольору

Сайдинг білого кольору

Застосовується для того, щоб візуально розширити горизонти. Це універсальний колір, він буде доречний при будь-якої конструкції і навколишньої території. Єдине, чого йому бракує – це яскравих акцентів, без них він може здатися нудним.
Сайдинг в жовтій колірній гамі

Сайдинг в жовтій колірній гамі

Може бути прийнятий, як оптимального рішення для оптимістичних і яскравих людей. Він дозволяє зберігати сонячний настрій і бадьорість духу. В залежності від уподобань господарів – гама може варіюватися від блідо жовтого до насиченого яскравого сонячного кольору.
Сайдинг блакитних відтінків

Сайдинг блакитних відтінків

У такому будинку завжди буде панувати спокій і порядок. Блакитний, хоч і холодний відтінок, може приносити позитивні емоції, асоціюючись з морем і безтурботним небом. Дуже підійде людям-мрійникам і фантазерам. Красиво поєднується з білими, бежевими і іншими спокійними тонами.
Сайдинг темних кольорів

Сайдинг темних кольорів

Темні відтінки краще підійдуть сміливим і впевненим у собі людям. Такий фасад виглядає шикарно і помітно. Якому б кольору ви не віддали перевагу, а це може бути чорний, синій, зелений або коричневий, ваш будинок буде виглядати індивідуально і яскраво. Хоча, місцями, дизайнери все ж рекомендують залишати світлі плями для контрасту.

Сайдинг червоних відтінків

Сайдинг червоних відтінків

Дуже експресивний і яскравий варіант облицювання. Дає широту польоту фантазії. Підходить для людей вогненних стихій і пристрасних по – натурі. Такий облицювальний колір вигідно виділить ваше житло з буденності і сірості. Рекомендує цей колір використовувати в поєднанні зі світлими відтінками, щоб виключити можливий тиск на очі.

Дизайнерські закони: сайдинг, цоколь і покрівля

При розгляді проекту з облицювання будівлі, не тільки панелі сайдинга є важливими складовими, але, і поєднання кольорів основних конструктивних елементів. Дизайнерами розроблено три можливих варіанти поєднання цих деталей.
Класика

Класика. Ідеальне поєднання відтінків панелей і покрівлі

Класичним варіантом є поєднання світлих і темних тонів. Як то кажуть, темний верх – білий низ. Як правило, такий будинок виглядає статусним і не вибивається із загального ладу. Таке поєднання ніколи не вийде з моди. При цьому фасад може бути облицьований панелями бежевих, світло-жовтих, білих, кольору слонової кістки, айворі і інших світлих тонів. Тоді як дах в цьому випадку набуває темні відтінки цегляно-червоного, чорного, коричневого кольорів.
Колірна гамма

Колірна гамма – однакова для фасаду та покрівлі

У цьому випадку дах на кілька тонів темніше фасаду. Таке поєднання кольорів акцентує побут на спокої і впевненості в завтрашньому дні. Підійде людям віддають перевагу розслаблену і спокійну обстановку, без надмірностей. Прикладом реалізації такого облицювання може бути світло-коричнева дах і пісочний панелі на стінах.

Інверсія

Для людей з нестандартним способом мислення якнайкраще підійде така схема поєднання кольорів. Момент заперечення загальноприйнятих канонів і переворот з ніг на голову звичних сполучень. В такому випадку фасад облицьовувався темними відтінками, а дах – світлими. Часто застосовуються яскраві акценти і вставки, особливо актуально рішення для дверних прорізів і вікон. У цьому випадку головне витримати загальне враження і не переборщити з набором кольорів.

Приклади поєднання кольорів

Приклад 1

Приклад 1

Класичний варіант поєднання темної даху і світлої облицювання будинку. Родзинкою рішення є контрастні фасадні панелі в колір покрівлі. Важливо і те, що сайдинг компанії «Альта-профіль» виглядає як натуральний камінь, при цьому більш практичний.

Приклад 2

Приклад 2

Ніжний персиковий фасад з білими вставками нікого не залишить байдужим. Це поєднання надає легкості. Дозволяє вигідно розставити акценти, при цьому не захаращує загальний екстер’єр.

Приклад 3

Приклад 3

Один з варіантів наведених вище. Колірна гамма – єдина: фасад ніжного салатового відтінку, дах – зелений. Контрастні коричневі вставки надають елегантності загальній атмосфері, при цьому притягують погляд. А добірні матеріали білих відтінків вигідно відрізняють рішення від багатьох інших.

Приклад 4

Приклад 4

Ось вже де експерименти з поєднанням кольорів особливо вдалі. Адже не так просто поєднувати чотири різні структури матеріалів в одній композиції, та ще й щоб виглядало гармонійно. Але немає нічого неможливого. Всі мрії можна легко втілити в реальність – варто тільки захотіти.

Приклад 5

Приклад 5

Гармонія світлих тонів і натурального дерева – що може бути краще. Дуже наочно і виграшно виглядає поєднання білого і світло-жовтого відтінків. Деталі, саме вони і створюють неповторну атмосферу затишку.

Поради фахівців – прийміть до відома

  1. Коли дуже важко визначитися із загальною концепцією – віддайте перевагу чомусь нейтральному, наприклад поєднанню різних відтінків одного кольору. У будь-якому випадку таким рішенням ви залишитеся задоволені.
  2. Якщо ви живете в холодних регіонах – віддайте перевагу темним відтінками. Вони будуть притягувати світло і відігравати додаткову практичну роль.
  3. При виборі кольору фасаду пам’ятайте, що він повинен бути не тільки красивим, але і практичним.
  4. Світлі тони краще вибирати для регіонів, де багато палючого сонця. Це буде грати на руку мешканцям будинку і знижувати загальну температуру в будинку, зберігаючи прохолоду.
  5. Колір панелей буде по-різному виглядати в різні пори року, доби і при різному освітленні, пам’ятайте про це.

У будь-якому випадку втілюйте всі ваші фантазії і тоді будинок буде радувати вас і вашу сім’ю багато років.

Підібрати та придбати:

Summary
Дизайнерский фасад собственными силами.  Советы экспертов.
Article Name
Дизайнерский фасад собственными силами. Советы экспертов.
Description
Как сделать свой дом красивым? Советы дизайнеров в подборе материала для облицовки фасада дома. Тонкости и хитрости ремонта.
Author
Publisher Name
Alta-Profil Ukraine
Publisher Logo