Зворотний дзвінок
Альта-Профiль > Блог > Облицювання балкона сайдингом

Облицювання балкона сайдингом

balkon-s-cokolnym-saidingom-kirpich

Облаштовуючи балкон, багато хто замислюється над тим, наскільки необхідна зовнішня обшивка балкона сайдингом. Вона не просто виконує декоративну функцію, але і захищає балкон від впливу природних факторів. Старі будинки, особливо «сталінки», потребують зовнішньої модернізації. Один з варіантів того, як зробити такий балкон більш привабливим – це обшивка сайдингом.
Види матеріалів для оздоблення балкона, які використовуються найчастіше:

• Профнастил;
• Пластикова вагонка;
• Сайдинг;
• Фасадні панелі.

Але все ж, найоптимальнішим за ціною і довговічності, з цих матеріалів, вважається сайдинг.
Выбор материалов для обшивки балкона

Скільки коштує обшити балкон сайдингом або іншими матеріалами

Для оздоблення зовнішньої частини балкона часто використовують сайдинг. Така обшивка вважається однією з кращих, яку можна вибрати для облицювання лоджії або балкона. Зовнішня обшивка буде служити не тільки декоративною частиною, а й надійним захисним бар’єром, який буде перешкоджати попаданню опадів та зменшувати коливання температур, в результаті чого лоджія або балкон прослужить дуже довго та не вимагатиме частого ремонту.
 
Зовні симпатично виглядає, легко монтується та має ряд практичних позитивних якостей.
 
Основними характеристиками та перевагами даного матеріалу є:

• Термін експлуатації від 20 до 50 років
• Енергоефективність
• Легкий монтаж (можна виконати самостійно)
• Невелика вага
• Простий догляд
• Різні варіанти дизайну
• Чи не вигоряє на сонці
• Стійкий до морозів і інших зовнішніх факторів
• Стійкий до корозії і грибка

Советы по облицовке балкона сайдингом
Нижче ми розглянемо, які види сайдингу можна використовувати для обшивки балкона, щоб надати йому привабливий та доглянутий зовнішній вигляд. Розмістимо добірку фотографій балконів та лоджій, обшитих різними видами сайдинга, з цікавими варіантами дизайну та вибором кольорів. Допоможемо підібрати оптимальний варіант для Вашого балкона стандартної Хрущовки або Сталінки, щоб він красиво гармоніював з кольором фасаду будинку.

Види сайдинга для облицювання балкона

Сайдинг під дошку – Класичний сайдинг.

При склінні балконів зазвичай виникає необхідність обшивки зовнішньої, а часом і внутрішньої частини парапету балкона. Щоб надати балкону гарний вигляд та створити теплоізоляцію, застосовують різні матеріали, одним з найпоширеніших є вініловий сайдинг «під корабельну дошку». Такий сайдинг являє собою прямокутні смужки пластикових панелей довжиною від 3.0 до 3.66 м. І своєю формою імітує корабельну дошку. Колірна палітра налічує різноманітну кількість відтінків, що дозволить вибрати Вам найбільш вдале колірне рішення під Ваш фасад будівлі.
Сколько стоит обшить балкон сайдингом и другими материалами
Кращий варіант вибору кольору – пастельні, світлі, ніжні тони, які одночасно є і найдоступнішими за ціною.
Основними характеристиками сайдингу ТМ «Flex» і ТМ «Альта-Сайдинг» є:

• Підвищена гнучкість і еластичність
• Стійкість до деформації
• цветоустойчів
• Пожежобезпечний
• Ефективна теплоізоляція

Сайдинг ТМ «Flex» виробляється із застосуванням світлостійких пігментів в 5 нових кольорах та з новим тисненням. Вибрати можна будь-який з 5 представлених пастельних відтінків, який Вам до вподоби!
Обшивка балкона сайдингом снаружи
«АльтаСайдінг» відрізняється різноманітністю колірної гамми, яка складається з 10 відтінків. Вибравши цю колекцію, Ви отримаєте ідеальне співвідношення високої якості та оптимальної вартості матеріалу.
 
Обравши вибір на користь ТМ «Flex» або «Альта-Сайдинг» від компанії «Альта-Профіль Україна», Ви отримаєте оновлений балкон, який порадує Вас своєю практичністю, тривалим терміном служби і, звичайно ж, акуратним та доглянутим зовнішнім виглядом.
 
Оздоблення балконів та лоджій вініловим сайдингом є найактуальнішим та практичним, тому ми рекомендуємо своїм клієнтам використовувати саме цей матеріал. В асортименті компанії також представлені і темніші кольорові рішення з колекцій KANADA+, Карелія, Alta-Board.

Сайдинг формований

На сьогодні, популярності набувають формовані панелі. Це тип сайдинга з унікальним дизайном. Новинкою на ринку сайдингу, використовуваного для обшивки балконів, стали панелі, які імітують цегельну кладку з колекції «Неоліт» та «Слов’янка».
 
Стінові панелі «Неоліт» це панелі прямокутної форми, одночасно імітують натуральну поверхню дерева або текстуру каменю. Їх дійсно, дуже важко відрізнити від натурального матеріалу.
Обшивка балкона сайдингом снаружи
Перевага матеріалу полягає в створенні ідеальної композиції з фасадами будинків, особливо «сталінок». А якщо зробити обшивку всього під’їзду формованим сайдингом під цеглу, то балкон не буде виділятися на тлі всього будинку і не зіпсує його зовнішній вигляд.
 
Основними характеристиками та перевагами даного матеріалу є:

• Стійкий до деформації
• кольоростійкий
• Пожежобезпечний
• Стійкий до УФ-випромінювання
• Без з’єднувальних планок (система «Шип-паз»)
• Імітація натуральних матеріалів
• Екологічно безпечний
• Водостійкий
• Термін екстпуатаціі від 30 до 50 років

Фасадні панелі

Фасадная панель для балкона Кирпич клинкерный
Також, для обшивки зовнішньої частини лоджії, використовують фасадні панелі. Вони практичні, але мають більш високу вартість. Гарний зовнішній вигляд матеріалу зробить ваш балкон стильним та неповторним. Фасадні панелі зберігають свій первісний вигляд при будь-яких обставинах. Вони не схильні до деформацій та температурних коливань. Подібні панелі дуже легко очищаються.
Обшивка балкона фасадными панелями снаружи
Фасадні (ливарні) панелі імітують природні матеріали. Це екологічно чистий, нетоксичний штучний оздоблювальний матеріал. Зовнішній вигляд панелей поєднує в собі неповторність каменів різних форм та розмірів і в точності передає всю красу аналогічних натуральних матеріалів.
 
Фасадні панелі виготовляють з композиції на основі поліпропілену, що забезпечує виробу довгий термін експлуатації. Кожна панель міцна та зносостійка, має товщину в 3 рази більше, ніж у вінілового сайдинга. Спеціальні хімічні домішки запобігають від вигоряння на сонці, нагрівання та охолодження панелей.
 
Вони виготовляються із сучасних полімерів методом лиття на термопластавтоматах. Метод ливарного формування дозволяє отримувати вироби з полімерних матеріалів з практично будь-яким заданим розподілом товщини стінок та при цьому отримуючи мінімум відходів.
 
Ви можете використовувати дані матерали для обшивки не тільки балкона, лоджії, а й окремих його частин. Колекції Венеціанський, Неаполітанський та Флорентійський камінь виконані в натуральних спокійних тонах, а саме: слонова кістка, пісочний, персиковий, коричневий, бежевий та ін.
 
Потрібно враховувати те, що ціна на панелі нижче, ніж на натуральні матеріали, а їх зовнішній вигляд ідентичний. Невелика вага цього матеріалу спрощує транспортування та монтаж даних панелей. Фасадні панелі «під цеглу» або «під камінь» стануть ідеальним рішенням для облицювання Вашого балкона.
 
Фасадні панелі під цеглу можна використовувати також і для внутрішнього оздоблення балкона, основними характеристиками та перевагами даного матеріалу є:

• Стійкість до деформації
• Кольоростійкість
• Термін екплуатації від 20 до 50 років
• Висока світло- та теплостійкість
• Пожежна безпека
• Витримують різкий перепад температур
• Вологостійкий

Обшивка балкона фасадными панелями под кирпич снаружи
Вартість оздоблення фасадними панелями трохи вище, ніж вартість облицювання сайдингом, але разом з цим балкон буде виглядати красиво та прослужить Вам довгі роки.

Монтаж сайдинга на балконі. Зовнішнє оздоблення.

Основні правила монтажу вінілового сайдинга

Сайдинг з ПВХ від «Альта-Профіль Україна» має перевагу перед іншими матеріалами, так як поєднує в собі високу якість та невисоку вартість. Цей матеріал дозволяє істотно змінити на краще навіть ті фасади, які довгий час не піддавалися ремонту.
 
Розглянемо основні правила монтажу вінілового сайдинга.
 
1. Встановіть обрешітку. Обрешітку виготовляють з оцинкованого металопрофілю CD або дерев’яного бруса (обробленого спеціальними розчинами) по всьому периметру парапету балкона. Брус кріплять до кам’яної поверхні за допомогою саморізів з дюбелями. Брус обов’язково повинен бать сухим та обробленим!!! Профіль CD монтують за допомогою металевих прямих підвісів. При використанні вінілового сайдинга планки обрешітки встановлюють вертикально, витримуючи крок в 30-40 см.
 
Варіанти фіксації дерев’яних елементів:

• На металеву основу кріплять за допомогою P-образного кронштейна;
• На цегляну або бетонну поверхню – за допомогою анкерів або дюбелів;
• На дерев’яну поверхню брус кріпиться за допомогою саморізів або цвяхів.

Використовуючи в якості обрешітки для балкона дерево, обов’язково потрібно обробити його антисептиком або іншим захисним розчином. Для дерев’яного бруса використовується P-подібний кронштейн товщиною мінімум 1 мм або CD-профіль товщиною 0,8 мм.
 
2. Покладіть утеплювач. Плити теплоізоляційного матеріалу встановлюються по периметру обрешітки. До фасаду плити теплоізоляційного матеріалу кріпляться дюбелем (зонт). Після цього необхідно закріпити їх за допомогою дюбелів на дерев’яну обрешітку. Встановлювати плити утеплювача потрібно перед тим, як монтувати обрешітку. В такому випадку дерев’яні бруски будуть притримувати плити утеплювача, а зверху вже можна проводити монтаж вінілового сайдинга. Поверх утеплювача завжди кладеться вітроізоляційний бар’єр.
 
3. Починайте монтаж панелей сайдинга. Фіксувати матеріал на стіну необхідно при строгому дотриманні рекомендацій виробника: Обов’язково враховуйте температурний режим під час монтажу. При позитивних або негативних температурах потрібно дотримуватися рекомендацій виробників. Монтаж починайте з установки всіх оздоблювальних планок. Монтаж сайдингу здійснюється з використанням саморізів.
 
Що Вам знадобиться, щоб успішно провести обшивку балкона сайдингом?

• Вініловий сайдинг. Кількість матеріалу залежить від площі покриття. З урахуванням підрізувань матеріалу додатково може знадобитися 10-15%.
• Планки для сайдингу. В процесі монтажу сайдингу Вам знадобляться планки для сайдинга. Існує кілька різновидів планок, в залежності від їх призначення.

1. Початкова планка. З неї починають процес монтажу.
2. Планка j-trim – встановлюється по периметру вікон і дверей, в нашому випадку на стику балкона зі стіною або як варіант оздоблення кутів.
3. Кутові планки: кут зовнішній, кут внутрішній.

• Внутрішні та зовнішні кути (в тому числі і планки) кріпляться до монтажу панелей.
• Брус або CD-профіль. Для монтажу обрешітки зазвичай використовується брус з перетином 30х40 мм. CD-60 товщиною 0,45 мм.
• Витратні матеріали. До цієї категорії входять: кронштейни, оцинковані саморізи та дюбеля.

Отже, схематично представляємо послідовність обшивки балкона:

1. Кріплення P-образного кронштейна;
2. Укладання утеплювача;
3. Установка вітробарьеру;
4. Установка бруса або металевого CD-профілю;
5. Монтаж усіх видів планок;
6. Обшивка сайдингом

При обшивці балкона сайдингом необхідно враховувати:

• Точні параметри балкона;
• Наявність старих конструкцій;
• Наявність утеплення;
• Правильну вітроізоляцію;
• Потребу додаткових робіт.

Важливо! Роблячи монтаж, необхідно пам’ятати про те, що під впливом температурних умов матеріал здатний розширюватися та стискатися. Тому потрібно залишати невеликий температурний зазор між панелями та планками взимку 5-8 мм, влітку – 4-5 мм.
Обшивка балкона - крепеж сайдинга
Обшивка балкона - сборка каркаса

Комплектуючі планки для оздоблення балкона сайдингом

Існує кілька варіантів використання планок для оздоблення балкона.
1. З використанням тільки j-trim планки.
Це найпоширеніший спосіб, оскільки не вимагає детального розрахунку, зменшує кількість додаткових планок замовленої продукції і, відповідно, мінімізує кількість обрізків. В цьому випадку, по периметру балконного парапету, встановлюються j-trim планки, після чого в них вставляються панелі сайдинга.
Обшивка балкона - использование j-trim планки
2. З використанням планки “Зовнішній кут”, початкової планки і все тієї ж планки j-trim.
Спочатку по нижньому краю парапету монтується «Початкова» планка, після чого на кути встановлюється «зовнішній кут». У місцях примикання балконного парапету до стіни будівлі використовують J-trim планку.
Обшивка балкона - монтаж углов
Обшивка балкона - монтаж углов и планок
3. З використанням спеціального формованого кута.
Оздоблення кутів має велике значення при монтажі. Воно виконує кілька завдань:

• Декорування некрасивих зазорів;
• Підвищення теплоізоляції;
• Усунення неправильних стикувань.

Обшивка балкона - монтаж углов и планок

Розрахунок кількості і вартості матеріалу для стандартного балкона

Вартість облицювання розраховується, виходячи з площі оздоблюваної поверхні. Ціна складається з вартості основного матеріалу та витратних, а також роботи майстра.

Вартість матеріалів для обшивки балконів в типах будинків «Хрущовка» та «Сталінка».

«Хрущовка» (стандартні габарити 3,1 х 0,75)
Стандартні розміри балкона в п’ятиповерхових «хрущовках»:

• довжина балконної плити трьох типових розмірів – 2,2 м, 2,7 м, 3,1 м,
• ширина 0,65 – 0,75 м;
• висота балкона – 2,5-2,7 м;
• висота парапету – 1-1,1 м;
• площа балкона в «хрущовці» – від 1,43 до 5,76 кв. метра;
• товщина балконної плити – 15-22 см.

Обшивка балкона хрущевки
Балкони в типах будинків «Сталінка» найчастіше мають стандартні розміри 2,8 × 0,8 метра. Однак є будинки, які будувалися за індивідуальним проектом.
Обшивка балкона сталинки
Нижче наведені розрахунки необхідної кількості матеріалу для даних типів будинків. Для розрахунку візьмемо найбільш затребувані варіанти: сайдинг під корабельну дошку ТМ «FLEX» та формований сайдинг під цеглу з колекції «Неоліт».

Розрахунок обшивки балкона ТМ «FLEX» сайдингом

Хрущовка Сталінка
Висота балкону, м 2,5 2,2
Довжина фронтальної частини, м 3,1 2,8
Довжина бічної частини, м 0,75 0,8
Кількість панелей сайдинга, шт 11 8
Кількість планок j-trim, шт 4 3
Кількість планок «зовнішній кут» 1 1
Кількість планок «початкова» -3,66 м 2 2
Роздрібна вартість продукції, грн 2 998 2 480

Розрахунок обшивки балкона формованим сайдингом

  Хрущовка Сталінка
Висота балкона, м 2,5 2,2
Довжина фронтальної частини 3,1 2,8
Довжина бічної частини 0,75 0,8
Кількість панелей сайдинга, шт 19 17
Кількість планок j-профиль, шт 2 2
Кількість планок «зовнішній кут» 3 3
Кількість планок «старт-фінішна» -3 м 4 3
Роздрібна вартість продукції, грн 5 480 4 997

Розрахунок актуальний на 01.07.2021

РОЗРАХУНОК необхідного оздоблювального матеріалу

Для обчислення кількості сайдинга необхідного для облицювання, потрібно визначити площу поверхні, яку потрібно оздобити. Для цього потрібно розділити площу балкона для обшивки на площу однієї панелі. Також, необхідно враховувати, скільки цілих панелей буде на фронтальній частині. До отриманої величини потрібно додати 10-15% на непередбачені витрати (прирізання) і ми отримаємо кількість матеріалу, необхідного для обшивки.

Внутрішнє оздоблення балкона сайдингом

Формований сайдинг з колекцій «Неоліт» та «Слов’янка», «Фасадні панелі», також дозволять зробити Вам і внутрішнє оздоблення балкона. При цьому, сайдинг встановлений всередині балкона, створить цікаве дизайнерське рішення.

Корисна інформація

Облицювання балкона повинно бути якісним, красивим і бюджетним. З цієї точки зору використання для обшивки матеріалів з колекцій «Альта-Сайдинг» або ТМ «FLEX» від «Альта-Профіль Україна» буде практично ідеальним варіантом.
 
Однак не менш важливим є завдання не зіпсувати фасад будівлі та гармонійно вписати балкон до загального фасаду. Для створення ідеальної імітації цегельної кладки для балкона в якості оздоблення підійде формований сайдинг. Він зробить балкон єдиним цілим з фасадом будівлі, що відрізняється від стандартних рішень та є дуже прийнятним за ціною.

• Для роботи вибирайте тільки оцинковані саморізи. Інші можуть заіржавіти та залишити на облицюванні руді патьоки. Довжина саморіза повинна бути не менше 30 мм, діаметр капелюшка – не менше 8 мм.
• Сайдинг не можна монтувати без обрешітки. Інакше під панелями не буде циркуляції повітря, що може привести до деформації панелей.
• Перед монтажем сайдинг варто залишити в теплому приміщенні. Особливо якщо температура на вулиці значно нижче, ніж в будинку.
• Не перетягуйте панелі. Інакше оздоблення в процесі експлуатації може деформуватися.
• Якщо Ви не впевнені в тому, що хочете зробити обшивку балкона сайдингом самостійно – довірте цю роботу професіоналам.

Замість висновку.

Сайдинг – один з ключовими матеріалів, Які Використовують при обліцюванні НЕ только зовнішніх, а й Деяк внутрішніх елементів. Різноманіття колірної гами и простота монтажу роблять его універсальнім и прідатнім для широкого использование.
 
Підібрати та придбати:

Вуличні покриття
Бордюрні стрічки
Ламінат