Зворотний дзвінок
Альта-Профiль > Блог > Утеплення будинку під сайдинг: основні вимоги

Утеплення будинку під сайдинг: основні вимоги

утепление-под-сайдинг

Високі тарифи на комунальні послуги та їх постійний і стрімке зростання, змушує задуматися про методи енергозбереження. В першу чергу це стосується скорочення витрат на опалення. Для досягнення потрібного рівня енергозбереження рекомендується обшити будинок сайдингом з використанням утеплювача. Чому варто для облицювання застосовувати саме цей матеріал, зараз розповімо.

Що собою являє сайдинг

Сайдинг – це облицювальний захисний матеріал, який кріпиться до зовнішньої сторони стіни будинку або іншої будівлі. Від даху і до фундаменту будівлі він утворює безперервну лінію захисту від факторів зовнішнього середовища: сонця, дощу, снігу, тепла, холоду. Таким чином цей матеріал створює захисний простір для його внутрішньої сторони. Крім захисної функції, сайдинг відповідає за екстер’єр вашого будинку.
Зовні собою являє панелі довжиною від 3 до 4 метрів і шириною від 20 до 25 сантиметрів.

Переваги матеріалу

Переваги матеріалу
Сайдинг може виготовлятися з різних матеріалів, але найбільш популярний – вініловий. Такі облицювальні панелі мають ряд переваг, в порівнянні з іншими матеріалами:

  • панелі не схильні до процесу гниття;
  • є доступним облицювальним матеріалом;
  • не підтримує горіння;
  • легкий в монтажі;
  • легкий у догляді;
  • один з найбільш довговічних облицювальних матеріалів.

Так як сайдинг є частиною системи вентильованого фасаду, між ним і стіною є можливість для установки утеплювача. Для даної конструкції утеплювач може бути будь-який, але частіше за все використовують пінопласт, екструдований пінополістирол і мінеральну вату. Використання вентильованого фасаду, дозволяє:

  • циркулювати потоку повітря між облицювальним матеріалом і утеплювачем – зайва волога, яка знаходиться в утеплювачі, вивітрюється, тим самим зберігає його теплопровідність і продовжуючи термін служби;
  • подовжує термін служби стін, так як точка роси переноситися зі стіни в утеплювач.

Утеплення стін під сайдинг

Утеплення стін під сайдинг
Перед будь-якою будівельно-ремонтною роботою є етап підготовчих робіт. При монтажі сайдинга і утеплювача такий етап також є. Перш, ніж приступити до монтажу, варто підготувати поверхню для подальшого монтажу:

  • демонтувати облицювальний матеріал, якщо такий є і заважає;
  • видалити цвяхи, різні кріплення на стінах;
  • зняти лиштви з віконних і дверних прорізів;
  • відремонтувати дефекти стін, якщо такі є.

Установка обрешітки

Після підготовки стін, наступним етапом йде установка обрешітки – каркаса, на який будуть монтуватися облицювальні панелі сайдинга. Обрешітка може бути як з металу, так і з дерева. Залежно від вибору матеріалу буде залежати подальший спосіб монтажу утеплювача.
Якщо каркас виконаний з дерева, то утеплювач укладається між дерев’яними брусками так, щоб не залишалося між ними зазору. Якщо крок обрешітки відрізняється від розмірів утеплювача, при монтажі доведеться його підрізати. Це не єдина причина, чому виробники фасадних матеріалів і будівельники рекомендують використовувати металеву обрешітку. Дерево, як органічний матеріал, схильне до гниття, привабливий для мікробіологічних організмів. Також, для монтажу брус повинен бути потрібної вологості – в межах 10-15%.
При установці металевої обрешітки, потрібно звернути увагу, щоб профілі були оцинковані, щоб захиститися від процесу корозії. При використанні металевого каркаса не виникає труднощів з монтажем утеплювача будь-якої щільності і товщини.
Слід зазначити основні правила для кріплення обрешітки:

  • профілі (бруски) встановлюються вертикально;
  • відстань між профілями не повинно перевищувати 40 см для надійності і цілісності конструкції;
  • профіль встановлюється по периметру всіх отворів: вікон, дверей, вентиляційних отворів і тд .;
  • установка кутів обрешітки.

Монтаж утеплювача

Після завершення установки обрешітки, наступним етапом йде монтаж утеплювача. Процес монтажу схожий для всіх видів утеплювача, єдині відмінності можуть бути в залежності від матеріалу каркаса.

  1. В першу чергу, до стіни монтується паробар’єр. Він може кріпитися внахлест, або стик-в-стик. В останньому випадку, стики потрібно проклеювати спеціальним клеєм або стрічкою.
  2. Наступним етапом йде установка самого утеплювача. При використанні дерев’яної обрешітки, він встановлюється між брусками, у випадку з металевою – утеплювач насаджується на спеціальні металеві підвіси, до яких поверх нього будуть притискатися і кріпитися самі профілі.
  3. Для захисту від дощу і вологи використовують гидробарьер, який кріпиться за аналогією з паробарьером.
  4. Поверх шару гідробар’єру, встановлюють спеціальні грибки (пластикові дюбелі), які притискають утеплювач до стіни.

Після завершення робіт з утеплювачем, слід приступати до установки сайдинга.

Підібрати та придбати: