Зворотний дзвінок
Альта-Профiль > Блог > Як вигідно продати старий будинок

Як вигідно продати старий будинок

Как-выгодно-продать-дом

Продаж заміського будинку – це серйозне та відповідальне питання, яке не завжди вдається вирішити швидко. Кожен, хто стикався з продажем нерухомості, задавався питанням: “як здійснити продаж вигідно і швидко?” Особливо складно продати старі будинки, зовнішній вигляд яких далеко не привабливий.
У цій статті ми запропонуємо кілька рішень, які повинні допомогти продати старий будинок з вигодою, але перш за спробуємо розібратися, що впливає на формування ціни.

Зовнішній вигляд вашого будинку

Є ряд факторів ціноутворення, на які вплинути неможливо: площа ділянки будинку, рік побудови, територіальне розміщення, інфраструктура. Але є і такі, які безпосередньо залежать від домовласника: в якому стані знаходиться будинок, наскільки привабливий його зовнішній вигляд, чи потребує він ремонту, в якому стані знаходиться ділянка і т.д. Поставивши себе на місце покупця, нескладно зрозуміти, що зовнішній вигляд відіграє ключову роль у виборі будинку, так як перше враження відіграє дуже важливу роль та є основою успішного продажу. Тому варто приділити цьому питанню увагу.
В першу чергу треба привести в порядок ділянку будинку:

  • очистити доріжки;
    видалити бур’яни;
    вирівняти ділянку, якщо є нерівності;
    підлатати паркан по периметру ділянки;Після можемо зайнятися зовнішнім виглядом будинку:
  • вимити вікна та очистити фасад від пилу;
    усунути видимі дефекти на стінах, водостічнії системі, даху, щоб зовнішній вигляд будинку не викликав запитань;
    по необхідності провести фарбувальні роботи.Не завжди вищевказані поради можуть поліпшити зовнішній вигляд будинку, особливо якщо його фасад потребує реконструкції.

Как оновити фасад старого будинку

Обновление-фасада
Коли заходить розмова про оновлення зовнішнього вигляду будинку, більшість власників представляють це тривалим процесом, який займає багато часу і грошей і не приносить особливих переваг при продажу. Але є фасадні роботи, які не вимагають великих витрат часу і ресурсів. До таких матеріалів сміливо можна віднести вініловий сайдинг. Даний матеріал ідеально підходить для облицювання старих приватних будинків. Він має ряд переваг, які виділяють його на тлі інших фасадних матеріалів:
не потребує особливої ​​підготовки та вирівнювання стін для монтажу (сайдинг кріпиться на обрешітку, за допомогою якої можна приховати нерівності стін та вивести їх за рівнем);
легко і швидко монтується (для монтажу сайдингу не потрібно володіти особливими будівельними навичками, досить дотримуватися інструкції від виробника, відповідно можна заощадити на монтажі)
не вимагає особливих погодних умов для виконання монтажних робіт (єдина рекомендація від виробників, здійснювати монтаж при температурі вище 5 ° С);
легкий та міцний матеріал;
великий вибір колірних рішень;
нетоксичний та негорючий;

Чи варто оновлювати фасад перед продажем старого будинку?

Обновление-фасада-2

Оновлений фасад, нехай і старого будинку, буде виглядати набагато естетичніше та красивіше, але продавців в першу чергу хвилює питання, чи вигідно вкладати гроші в фасад будівлі при його подальшому продажу. Слід зазначити, що будь-які вкладення доцільні тільки в тому випадку, якщо вони усувають причину, яка зменшує вартість будинку. Якщо ж дії ніяк не вирішують проблему, то Ваші вкладення будуть тільки збільшувати збитки.
Для того щоб відповісти на це питання більш детально, потрібно провести аналіз ринку нерухомості в тій  області, чи районі, де Ви продаєте ваш будинок, порівняти ціни і стан будинків. Таке дослідження допоможе Вам дізнатися різницю вартості будинків в залежності від їх зовнішнього вигляду та естетичності. Після того, як ви вже знаєте різницю, нескладно підрахувати вартість оновлення фасаду та зрозуміти наскільки вигідно його робити. В середньому, поліпшення зовнішнього вигляду може збільшити вартість на 10-15%, а іноді і більше, в залежності від ступеня змін.
Для того щоб знати витрати на оновлення фасаду, ми підрахуємо приблизну вартість матеріалів для невеликого заміського будинку-дачі площею 72 м² (8 х 9 м):

Профіль направляючий для кріплення обрешітки – 75 шт за ціною 50 грн. за шт. (Ціна з урахуванням кріплень для напрямних);
Для облицювання стін використовуємо сайдинг (при висоті стін 3м). На 102 м² потрібно 125 панелей з урахуванням обрізків та підгонки
Профіль стартовий – 10 шт. по 98 грн;
Кути зовнішні – 4 шт. по 271 грн .;
J-trim – 18 шт. по 108 грн .;
Сполучні планки – 4 шт. по 217 грн .;
Саморізи, дюбелі – 250 грн .;
Вартість роботи по монтажу сайдингу – 200 грн за м² – 15300 грн.

Загальна вартість за вказаними пунктами:
3750 + 16125 + 980 + 1084 + 1944 + 868 + 250 = 25 001 грн. – без урахування монтажу.
Якщо ви маєте намір надати монтаж бригаді, то загальна вартість ремонтних робіт становитиме 40 301 грн.

Висновки

Щоб вигідно продати будинок, особливо старий, не обійтися без передпродажної підготовки – комплексу робіт щодо поліпшення зовнішнього вигляду будинку і ділянки: прибирання, легкий ремонт і тд. Але якщо і після таких робіт, зовнішній вигляд плачевний, варто задуматися про оновлення фасаду будівлі. У такому рішенні ідеально підійде сайдинг, який допоможе вам заощадити не тільки кошти, але час.

Підібрати та придбати: