Зворотний дзвінок
Альта-Профiль > Блог > Помилки при монтажі водостічної системи.

Помилки при монтажі водостічної системи.

Пластиковая водосточная система

Водостічна система є невід’ємною функціональною одиницею приватного будинку. Але щоб водостічна система прослужили довгі роки, потрібно її правильно змонтувати. У даній статті ми розглянемо найпоширеніші помилки при монтажі водостоку.

Найпоширеніші помилки при монтажі

Економія на кріпильних елементах
В інструкціях по монтажу водостічних систем вказують, що оптимальною відстанню для кріплення кронштейнів для жолоба і хомутів для водостічної труби є 50-60 см. Також необхідні додаткові кріплення біля воронки. Щоб заощадити на загальній вартості водостоку, використовують недостатню кількість кріплень. Це може привести до того, що жолоб під час сильного дощу, при наявності засмічення, або при різкому сході льоду і снігу в зимовий період, може обірватися.

Маленьке відстань між водовідведенням і землею
Маленьке відстань між водовідведенням і землею
У зимовий період період, при перепадах температури, коли сніг спочатку тане, а потім знову перетворюється на лід, полій може покрити слив, тим самим заблокувавши вільному відведення води. Що зібралися вода в трубі, при низьких температурах може перетвориться на лід, що може привести до того, що труба трісне. Тому слід залишати дотримуватися відстань між зливом і землею як мінімум 20-25 см від землі.

Нещільні стики або недозащелківаніе
При монтажі елементи водостічної системи повинні щільно кріпитися один з одним, щоб вода не могла пройти між ними. Зазвичай елементи кріпляться до характерного клацання. Якщо ж стикування елементів була виконана ненадійним чином, під час сильного дощу або сходу снігу, система обривається в тому місці, де була нещільно закріплена. Тому слід перевіряти елементи на надійність їх кріплення.

Міцне кріплення жолоба і водостоку в стіні
Міцне кріплення жолоба і водостоку в стіні
Зустрічаються випадки, коли жолоб і водостічну трубу впритул кріплять до стіни, не залишаючи зазору між ними. З огляду на те, що водостоки (особливо з пластика) мають властивість розширюватися при високих температура, такий монтаж може призвести до деформації водостоку. Щоб уникнути такої ситуації, слід залишати зазор між стіною і системою 2-3 см і використовувати передбачені виробником кріпильні елементи.

Неправильний кут жолоба
Щоб вода стікала в воронку, а не застоювалася в жолобі, рекомендується робити ухил жолоба в сторону, де знаходиться воронка. За нормативами на кожен погонний метр жолоба повинен становити 0,3-0,5 см.

Дотримання температурного режиму для монтажу
Водостоки мають певні температурні діапазони, при яких потрібно здійснювати їх монтаж. Наприклад для водостічних систем з ПВХ не рекомендується монтувати при температурах нижче 5 ° С. Є водостоки, які можна монтувати і при мінусових температурах, всіх залежить від матеріалу.

Положення водостоку щодо покрівлі
Знову ж правильним положенням вважається, коли покрівля звисає над центром жолоби. Також жолоб повинен знаходиться нижче лінії, яку можна умовно провести в продовження даху. Це допоможе убезпечити водостічну систему від різкого сходу снігу.

Висновки
Перш ніж приступати до монтажу водостоку, слід ознайомитися з інструкцією від виробника. Не слід нехтувати правилами монтажу. Це допоможе заощадити в майбутньому не тільки гроші, але і час витрачений на ремонт.

Підібрати та придбати: