Зворотний дзвінок
Альта-Профiль > Блог > Особливості монтажу пластикових водостоків

Особливості монтажу пластикових водостоків

фото на доме, водосточная система коричневая

На завершальному етапах будівництва будинку приходить черга до монтажу водостічної системи. Одним з найбільш популярних матеріалів на сьогоднішній для водостоку є пластик. У цій статті ми розповімо про особливості цього матеріалу і монтаж водостічної системи.

Особливості водостічних систем з пластика

На сьогоднішній день водостоки виготовляються з різних матеріалів: мідь, оцинковане залізо, пластик. Лідируючі позиції займає пластикові водостоки, витісняючи з ринку інші матеріали. Такого результату пластикові водостічні системи досягли завдяки особливостям компонентів водостоку і самого матеріалу.

Переваги водостоку з ПВХ

Водосток Альта-Профиль
Елементи водостоку з ПВХ зовні, на перший погляд, мало чим відрізняються від відсотків з інших матеріалів. Пластикові водостічні системи мають ряд переваг, які виділяють їх серед інших матеріалів. До основних переваг можна віднести:

  • пластик – легкий матеріал, тим самим зменшує навантаження на карниз будівлі. Вага водостоку в зборі настільки незначний, що не варто переживати за перевантаження тих місць, в яких кріпиться водостік.
  • пвх – безшумний, на відміну від металу, матеріал. Під час дощу він не створює особливих звуків, тим самим не порушує вашу тишу.
  • невисока вартість – розглядаючи і порівнюючи водостоки різних матеріалів, ви прийдете до висновку, що пластикові є найдоступнішими, не уступаючи при цьому якістю та іншими властивостями.
  • легкість в монтажі – з огляду на невелику вагу, процес монтажу займає менше часу і сил.

Особливості елементів водостічної системи

Элементы водосточной системы Элит
Елементи водостоку з ПВХ зовні, на перший погляд, мало чим відрізняються від інших водостоків. Але давайте розглянемо кожен елемент більш детально на прикладі водостоку від компанії Альта-Профіль Україна.

  1. Ринва – один з основних елементів, призначених для збору дощової води з даху будинку. Його відмінною рисою є наявність на внутрішній частині спеціальних поздовжніх ребер, які перешкоджають налипання листя і бруду і служать для додаткової міцності. Ще однією особливістю є, що зовнішній край ринви трохи нижче внутрішнього. Це зроблено спеціально для того, щоб в разі появи засмічення, вода переливалася через зовнішній край, тим самим запобігаючи потрапляння води на стіну. Також слід зазначити, що ринва з пвх досить еластична. Це допоможе врятувати водостік в разі лавиноподібного сходу снігу з даху.
  2. Труба – елемент водостоку, який забезпечує відведення води до землі або в дренажну систему. Завдяки тому, що пластик досить легкий, для надійного кріплення потрібно менше хомутів.
  3. Воронка – забезпечує потік води з жолоба в трубу. Особливість пластикової воронки від компанії Альта-Профіль полягає в тому, що вона не є з’єднувальним елементів, а кріпиться поверх жолоби. Це збільшує пропускну здатність і міцність всієї системи в тому числі.
  4. Кути для жолобів є універсальними – один і той же елемент підходить як для зовнішніх, так і для внутрішніх кутів. Заглушки також універсальні, що полегшує процес підрахунку елементів для водостоку.

Монтаж пластикових водостоків

Перед початком установки водостічної системи, в першу чергу потрібно ознайомитися з інструкцією від виробника. Незважаючи на те, що все процес монтажу для всіх відсотків схожий, можуть бути деякі особливості.
Установка системи водовідведення може проводиться двома способами.

  1. Перший спосіб передбачає збір водостічної системи на землі, після чого вона встановлюється в заздалегідь змонтовані кронштейни. Такий спосіб підходить для невеликих одноповерхових будівель. Якщо будівля має кілька поверхів або досить велике, зібрана на землі система може розсипатися при спробі її встановити цілком.
  2. При другому способі водостік збирається безпосередньо на будівлі. Система монтується невеликими частинами, де всі елементи кріпляться на металевий або пластиковий кронштейн.

Вибір кріплень, а також відстань між ними залежить від площі даху і діаметра труби і ринви. У виробника завжди є рекомендації з цього приводу, так що не полінуйтеся заглянути в інструкцію.

Основні правила монтажу

крепление кронштейнов желоба на стропила

  1. Водостік завжди монтується починаючи зверху. Спочатку монтуються кронштейни, жолоб, кути і воронки, а після вже стикуються труби.
  2. Перед монтажем потрібно перевірити на рівень елементи, до яких будуть кріпитися водостік. Після ці елементи поділяються на рівні частини для кріплення до них кронштейнів і хомутів.
  3. Біля воронок повинні бути додаткові кронштейни з двох сторін, які забезпечують цілісність конструкції при сильних зливах.
  4. Жолоби слід вставляти в кронштейни до характерного клацання. Не забудьте, що жолоб встановлюється в ухилі – на 1 погонний метр ухил повинен становити від 2 до 5 мм.
  5. Після установки жолоба, потрібно висвердлити в отвір для воронки.
  6. Далі йде установка муфт і водостічних труб.

Правильний монтаж системи водовідведення є запорукою її довгої служби. Знаючи основні правила монтажу, установка не буде проблемою для вас.

Підібрати та придбати: