Зворотний дзвінок
Альта-Профiль > Блог > Оздоблення будинку сайдингом під зруб

Оздоблення будинку сайдингом під зруб

баня-сайдинг-1

Вибір фасадних облицювальних матеріалів досить великий і різноманітний. Виробники сайдингу також не залишаються осторонь, пропонуючи різні за формою і текстурою види панелей. Одним з таких видів є сайдинг з імітацією бруса, який досить швидко набув популярності. Про особливості та переваги даного матеріалу ми розповімо в цій статті.

Переваги вінілового сайдинга під колоду

сайдинг под дуб светлый, бревно
Сайдинг під зруб, або, як його ще називають, блок хаус, – вид сайдинга, який своїм зовнішнім виглядом в точності імітує дерев’яний зруб. Такого ефекту виробники досягають завдяки особливій геометрії панелі, що нагадує хвилю, і текстурі дерева. Панелі при цьому можуть мати різну глибину і ширину хвилі, від чого залежить розмір імітованної колоди.
На відміну від дерева, сайдинг під колоду має ряд відмінних характеристик і переваг:

  • для виготовлення панелей використовується пвх, що дозволяє зберігати лісові масиви; при цьому зовнішній вигляд облицювання в точності повторює натуральне дерево;
  • вартість сайдинга набагато нижче ніж облицювання деревом;
  • сайдинг – міцний і надійний матеріал, який легко переносить як високі, так і низькі температури, стійкий до ультрафіолетових випромінювань, здатний витримувати значні фізичні навантаження;
  • на відміну від дерева, не є привабливим середовищем для проживання мікробіологічних організмів, також не страшні цвіль, гниль і грибки;
  • вінілові панелі стійкі до дії вогню і не підтримують його;
  • легко доглядати за фасадом з сайдингу – досить раз на рік змивати бруд з поверхні панелей, в той час як дерево, крім очищення, потребує постійної і періодичної обробки.

Використання сайдинга блок хаус

Сайдинг під зруб часто застосовують для облицювання дерев’яних будинків, зовнішній вигляд яких хочеться оновити, зберігши при цьому колишній стиль. Також даний матеріал використовують для облицювання невеликих будівель, таких як лазня або літня кухня. Зустрічаються категорія людей, які бажають повністю змінити фасад свого будинку, а сайдинг під зруб в цьому допоможе краще, як ніякий інший матеріал.
Ще однією перевагою даного облицювального матеріалу є легкість монтажу і можливість кріплення на будь-яку поверхню.

Особливості монтажу

Золотистый блок-хайс
Монтаж сайдинга блок хаус практично нічим не відрізняється від монтажу класичного:

  • облицювальні панелі кріпляться на вертикальну решітку з дерева або металопрофілю;
  • монтаж починається з установки стартової та кутових планок;
  • панелі кріпляться послідовно, починаючи від низу до верху.

Відмінності ж в процесі монтажу пов’язані з геометрією панелі і різноманітністю добірних планок. Наприклад, для різання сайдінга під зруб не так зручно буде використовувати електричний лобзик або ножівку. Для того щоб зріз був максимально рівним і гладким рекомендується використовувати болгарку, надійно закріпивши при цьому панель сайдинга.
Також ви можете зіткнутися з тим, що для сайдингу блок хаус в асортименті менше добірних планок. Зазвичай відсутні планки можна замінити планкою j-trim. Вона може замінити як фінішну планку, так і внутрішній і зовнішній кути.
Для надійності і довгої служби фасаду із сайдинга слід дотримуватися наступних інструкцій:

  • при кріпленні сайдинга залишати зазори для розширення-стиснення від температурних перепадів між планками і панелями 6 – 10 мм і 1-1,5 мм між капелюшком саморіза і панелей;
  • для кріплення використовуйте якісні оцинковані металовироби, щоб уникнути патьоків від іржі;
  • використовуйте спеціально відведені перфоровані отвори для кріплення;
  • при кріпленні не варто натягувати панелі;
  • не рекомендується монтувати сайдинг при низьких температурах;
  • ідеальний крок для кріплень сайдингу – 30-40 см, врахуйте це при монтажі обрешітки.

Правильно закріплена панель може рухатися з боку в бік. Дотримуючись основних правил монтажу сайдинг під зруб прослужить довгі роки і не завдасть вам клопоту.

Підібрати та придбати: