Зворотний дзвінок
Альта-Профiль > Блог > Переваги сайдингу для обшивки фронтону

Переваги сайдингу для обшивки фронтону

otdelka-frontona-saydingom

Для того, щоб обшити стіни і фронтон приватного будинку, часто використовують вініловий сайдинг через його очевидні переваги перед багатьма іншими видами фасадними матерілами. Сайдинг не схильний до впливу вологи і не вицвітає під дією ультрафіолету, не вимагає серйозної підготовки стін або якихось особливих інструментів в процесі монтажу.
Для облицювання фронтону підходить як звичайний вініловий сайдинг, так і цокольний, що відрізняється більш високою механічною міцністю. Обидва види сайдингу випускаються в різних формах і кольорах, що дає можливість зробити стильну і оригінальну обшивку будинку.

Основні причини, чому слід вибрати сайдинг для фронтону

Простота монтажу цього матеріалу дозволяє здійснити обробку самостійно і в найкоротші терміни. Коштує він порівняно недорого, а широкий асортимент кольорфі вінілового сайдинга допоможе втілити в життя найсміливіші ідеї.
Відомо, що до 30% тепловтрат в приватному будинку відбувається через дах. Щоб забезпечити теплоізоляцію покрівлі, а також захистити від проникнення вологи, використовують сайдинг, обшиваючи їм фронтони будинку, попередньо встановивши під нього утеплювач. Таким чином, зменшуються витрати на опалення, будинок набуває естетично привабливий вигляд, обшивка служить довго і не вицвітає від сонця.
Сайдингові панелі однаково добре підходять для установки на самі різні поверхні, будь то бетон, цегла, камінь або дерево. І технологія установки мало чим при цьому відрізняється.

Технологія монтажу сайдинга на фронтон

Технологія монтажу сайдинга на фронтон
Дотримуючись нескладних рекомендацій, які будуть викладені нижче, можна легко і швидко встановити панелі сайдинга на фронтон.
Для початку слід очистити робочу поверхню, на яку буде проводитися установка, від забруднень. Якщо фронтон зроблений з дерева, то, крім цього, потрібно обробити його спеціальним просоченням, що захищає дерево від утворення грибка і цвілі. Оброблена поверхня повинна добре висохнути.
Якщо монтаж сайдингу буде проводитися без установки обрешітки, поверхня повинна бути рівна, з перепадами не більше десяти міліметрів, інакше обшивка може деформуватися. В інших же випадках монтаж слід почати з обрешітки. Вона не тільки допоможе нівелювати всі нерівності, а й дозволить провести утеплення фронтону. У будинках з мансардним поверхом навіть на рівну поверхню рекомендують встановлювати каркас – щоб укласти утеплювач і зробити гідроізоляцію.
Досвідчені фахівці радять в якості обрешітки використовувати металеві оцинковані профілі. По-перше, вони мають легку вагу, а значить, їх простіше монтувати, по-друге, не піддаються дії
гниття та корозії. Таким чином, навіть при більш високій ціні, ви виграєте за рахунок їх міцності і надійності.
Металевий профіль в якості обрешітки кріпиться на спеціальні підвіси, крок між профілями – 30-40 сантиметрів. Якщо обшивається мансардний поверх, під облицювання укладається пароізоляція і утеплювач.

Монтаж панелей на фронтон

Починати установку слід з комплектуючих планок для сайдингу. Нам знадобляться такі їх різновидності:

  1. зовнішня і внутрішня кутова планка;
  2. початкова планка;
  3. J-профіль;
  4. Н-профіль;
  5. софіт;
  6. білявіконна і фінішна планки, якщо на фронтоні є вікно;

Спершу встановлюються внутрішні кутові профілі або J-профіль по обидва схилах даху, а також стартова планка. Якщо на фронтоні є вікно, обшивають його отвір за допомогою фінішної і білявіконної планки. У разі коли вікно має форму арки, стане в нагоді гнучкий J-профіль, його так і називають – арочний.
Далі приступаємо безпосередньо до установки панелей. Все розмітки і розпили краще заздалегідь виконати на землі, а наверх піднімати вже готові планки. Кожну планку там, де вона буде стикатися зі скатом даху, потрібно буде підрізати під кутом ската, обрізана частина буде заводитися в установлений по краях кутовий профіль і не буде видно. Зручніше і швидше буде зробити два шаблони – для правого і лівого боку, і по ним вже обрізати кожну панель. Першу панель заводимо в стартову планку, далі кожна наступна буде замикатися в замок з попередньою. З’єднувати дві панелі в горизонтальній площині слід за допомогою Н-профілю.
Якщо фронтон трикутної форми, остання панель теж буде у вигляді трикутника, його допускається закріпити, укрутивши саморіз прямо через панель, так як монтажного отвору в даному випадку не буде. Якщо фронтон трапецієподібний, тоді завершуватися обшивка буде установкою фінішної планки.

Монтаж софітів

Для установки софітів з обох сторін – і до зовнішньої частини покрівлі, і до внутрішнього кута між звисом даху і фронтоном – кріпиться J-профіль. Далі панель-софіт згинають і заводять обидві її сторони в J-профіль. Панелі послідовно стикуються одна з одною за допомогою замків. Для даху слкадної форми зі зламами і поворотами використовують також з’єднувальні планки.
Виконуючи роботи з сайдингом ніколи не варто натягувати панелі, встановлювати елементи внахлест, затягувати кріплення до упору, щоб через схильність матеріалу до температурного розширення обшивка згодом не постраждала.

Підібрати та придбати: